ΚΡΗΤΗ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου

Κατατέθηκε σήμερα ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ προς την Υπουργό Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου στο Καβούσι.

Αναλυτικά η ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας:

brands heaven2021

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι, με πρόφαση τη μικρή συμμετοχή των μαθητών. Το  σχολείο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των γονέων του Νομού Λασιθίου, προκειμένου να καλύψει την ανάγκη της Μουσικής Παιδείας σε αρκετούς μαθητές που έχουν το ταλέντο και τα όνειρα να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.

Η προθεσμία μόλις λίγων ημερών που δόθηκε από το Υπουργείο για να εγγραφούν οι μαθητές στο νέο Γυμνάσιο δεν ήταν αρκετή και πολλοί μαθητές πιθανά δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή. Άλλωστε σε άλλες περιπτώσεις λειτουργίας νέων μουσικών Γυμνασίων η μικρή συμμετοχή δεν στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη λειτουργίας τους, πράγμα που δείχνει ότι στη πραγματική αιτία της αναστολής λειτουργίας δεν είναι ο αριθμός των μαθητών αλλά η συνολική υποβάθμιση των σχολείων της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας.

neratzoulis neo

Οι ευθύνες ξεκινούν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε στην ίδρυση του Μουσικού σχολείου Λασιθίου, χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, την έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να κάνει τον προγραμματισμό της η κάθε οικογένεια. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλευόμενη αυτή την προχειρότητα, συνέχισε την ίδια τακτική με αποτέλεσμα τη χαμηλή συμμετοχή μαθητών, στις λίγες μέρες που δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για την έναρξη των εγγραφών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να ακυρώσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο Νομό Λασιθίου, να δώσει παράταση στην περίοδο εγγραφών προχωρώντας παράλληλα σε ενημερωτικές δράσεις για τη στήριξη του νέου σχολείου και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κι απρόσκοπτη λειτουργία του.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button