Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΟι Ενώσεις Γονέων Κρήτης απαιτούν προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία

Οι Ενώσεις Γονέων Κρήτης απαιτούν προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Κρήτης, μετά το σεισμό των 6.1 ρίχτερ στις 27 Νοέμβρη στο νησί μας, καθώς έφερε ξανά στο φως την ανυπαρξία οποιασδήποτε προληπτικής δράσης έναντι ενός ενδεχόμενου μεγάλου σεισμού. Μάλιστα ο έντονος αυτός σεισμός, έκλεισε τα σχολεία στην Κίσσαμο για προληπτικούς λόγους, ενώ στους υπόλοιπους νομούς οι μαθητές έμειναν για αρκετή ώρα στις αυλές των σχολείων.

Αν και δεν καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές αυτή τη φορά, ωστόσο δεν πρέπει να ευησυχαστούμε, καθώς η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και κανένας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού.Με βάση επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς το 55% των σχολείων της χώρας παραμένει εδώ και χρόνια χωρίς κανέναν προσεισμικό έλεγχο, σε μια χώρα που είναι η 6η πιο σεισμογόνος χώρα στον κόσμο. Επιπλέον επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε μια σειρά σχολείων και εξαιτίας της έλλειψης ή της συρρίκνωσης των αναγκαίων χώρων διαφυγής (διάδρομοι, αυλές, σκάλες κ.λπ.).

mechanical adv 2021

Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης συνδέεται άμεσα με την ανάγκη ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας για τους μαθητές, καθώς υπάρχουν πολλά γερασμένα σχολεία, αλλά και καινούρια που ωστόσο έχουν γίνει παρεμβάσεις συρρίκνωσης λόγω της συνολικής τραγικής κατάστασης που υπάρχει στη σχολική στέγη στην Κρήτη (τοποθέτηση κοντέινερ, περιορισμός αύλειων χώρων, κλπ)

apostolakis adv 2

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειας να δραστηριοποιηθούν σε συνεργασία με σωματεία οικοδόμων, μηχανικών, ΤΕΕ, στην κατεύθυνση επίλυσης αυτού του χρόνιου προβλήματος, με διεκδικητικές πρωτοβουλίες τόσο στους δήμους όσο και στην κεντρική κυβέρνηση.

Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση:

  • Σχέδιο εκπόνησης μελετών στατικής επάρκειας για όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης, αρχίζοντας από τα παλαιότερα.
  • Άμεση υλοποίηση των ενισχύσεων που θα προκύψουν με παράλληλη κατάλληλη διασπορά των μαθητών σε γειτονικά σχολεία και δωρεάν μεταφορές.
  • Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί σε σχολεία κατασκευασμένα προ του 1959, για τα οποία πιθανόν να μην υπάρχει καμία αντισεισμική μελέτη.
  • Για τα παραπάνω να δοθεί γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble