ΚΡΗΤΗ

Οδικό δίκτυο Κρήτης: Είναι ένα από τα χειρότερα της Ευρώπης

Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, για να βελτιωθεί η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, είναι ελάχιστες όντας κυρίως πασαλείμματα πίσσας “για τα μάτια τους κόσμου” δηλαδή των ψηφοφόρων.

Η κατάσταση γίνεται εφιαλτική, αν αναλογιστεί κανείς οτι σε αυτούς τους άθλιους δρόμους, κυκλοφορούν οδηγοί που καταναλώνουν απο τις πρωινές ώρες λίτρα ρακί και μαρουβά, ενώ -όπως συμβαίνει με αρκετούς Ελληνες οδηγούς- η εκπαίδευση και η οδηγική Παιδεία, είναι ελλιπείς.

neratzoulis neo

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, οτι ενώ στην Ελλάδα τα τροχαία δυστυχήματα μειώνονται σταδιακά, στην Κρήτη η πτωτική τάση σταμάτησε το 2011, με τα δραματικά αυτά νούμερα να είναι ανοδικά.

Σύμφωνα με τη μελέτη “Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Κρήτη 2016 -2020” που συντάχθηκε από την Γενική διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης, το προφίλ του θύματος τροχαίου στην Κρήτη, είναι μοτοσικλετιστής κάτω των 25 ετών.

bakaliko lagos

Οι νομοί που θρηνούν περισσότερα θύματα τροχαίων είναι τα Χανιά και το Ηράκλειο, ενώ πρώτη αιτία είναι η υπερβολική ταχύτητα.

Ένα από τα εκατοντάδες video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τραγελαφικά συμβάντα στο οδικό δίκτυο του νησιού, είναι και το παρακάτω, όταν οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Χανίων. Παρόλο που στο σημείο υπάρχει διαχωριστικό στηθαίο, η οδηγός μπήκε ανάποδα στην Εθνική Οδό. Λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που τραβήχτηκε το video, ένας άλλος οδηγός, προσπαθώντας να την αποφύγει, έριξε το αυτοκίνητό του στις μπαριέρες…

Ελπίδα όλως μας και κυρίως των Κρητικών- είναι ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας μας (Κρητικός και αυτός) ο οποίος δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κατάσταση των Τροχαίων, να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις για να σταματήσει μία και καλή η σφαγή στους δρόμους της Κρήτης και γενικότερα της Ελλάδας…
Σχετικά άρθρα

Back to top button