ΚΡΗΤΗ

«Όχι στην πλαστική σακούλα»: Το σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας του δήμου Οροπεδίου


Τελευταία ενημέρωση:

«Όχι στην πλαστική σακούλα» ο τίτλος της ενημερωτικής εκστρατείας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που ευαισθητοποιεί οικολογικά τους κατοίκους να περιορίσουν δραστικά την χρήση την πλαστικής σακούλας που ρυπαίνει ανεξέλεγκτα το ευαίσθητο περιβάλλον.Σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείριση Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΔΑΚ) ο δήμος Οροπεδίου μοίρασε στους κατοίκους «πόρτα-πόρτα» εκατοντάδες σακούλες πολλαπλών χρήσεων, ενέργεια που υποδέχτηκαν με θερμότητα οι κάτοικοι του Δήμου.

Κύριος στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει αποδεκτό από όλους, ότι, οι λεπτές πλαστικές σακούλες είναι επικίνδυνες καθώς η διάσπασή τους σε πολύ μικρότερα κομμάτια, τα μικροπλαστικά, καθιστά την απομάκρυνσή τους ειδικά από το θαλάσσιο περιβάλλον, σχεδόν αδύνατη.

«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια καθημερινή υπόθεση και αφορά όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους. Η «μάχη» κατά της χρήσης του πλαστικού έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, και βάζουμε άλλο ένα «λιθαράκι» στην προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος μας με την κατάργηση, τον δυνατόν, της πλαστικής σακούλας που ρυπαίνει τόσο επικίνδυνα. Μοιράσαμε δωρεάν, στους δημότες μας εκατοντάδες σακούλες πολλαπλής χρήσης, η ενέργεια αυτή αγκαλιάστηκε θερμά, και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση. Η «μάχη» για την προστασία του περιβάλλοντος, της φύσης, συνεχίζεται και είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι και στις επερχόμενες γενιές που θα κληθούν να διαχειριστούν ένα καθαρό οικοσύστημα. Ευχαριστώ και πάλι τους δημότες μας για την μεγάλη ανταπόκριση αλλά και τους συνεργάτες μας που εργάστηκαν μεθοδικά για την θετική υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας» ανέφερε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, η πλαστική σακούλα, χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο να παραχθεί, 20 λεπτά κατά μέσο όρο να χρησιμοποιηθεί, ενώ προκαλεί μόλυνση για περισσότερο από 450 χρόνια μέχρι να αποσυντεθεί.  Σύμφωνα με στοιχεία στην χώρα μας κατά το 2015, κάθε πολίτης κατανάλωσε κατά μέσο όρο 300 περίπου σακούλες, ενώ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η κατανάλωση ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια τεμάχια!

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close