ΚΡΗΤΗ

Ο ΣΕΔΗΚ θα βραβεύσει τα ελαιοτριβεία που εφαρμόζουν ορθές πρακτικές παραγωγής

O ΣΕΔΗΚ μετά την εμπειρία η οποία αποκτήθηκε από τις Βραβεύσεις Ελαιοτριβείων στις Ορθές Πρακτικές Έκθλιψης και Διάθεσης ελαιολάδου περιόδου 2015/17 και την διαπίστωση ότι το κύριο θέμα που απασχολεί τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της Κρήτης είναι η διάθεση του ελαιολάδου και ιδίως οι τιμές παραγωγού στην διάθεση χύμα και η διάθεση τυποποιημένου, αποφάσισε όπως οι Βραβεύσεις ελαιοτριβείων για την περίοδο 2017/18 συνεχιστούν και εντοπιστούν στην εφαρμογή «ορθών πρακτικών στην διάθεση του ελαιολάδου».

Επομένως θα βραβευτούν Ελαιοτριβεία Συν/κα ή Ιδιωτικά που ακολουθούν ορθές και διαφανείς διαδικασίες στην πώληση του ελαιολάδου ως χύμα και ως τυποποιημένου.

Ιδιαίτερη σημασία επομένως θα δοθεί στην διάθεση με δημοπρασίες ή διαγωνισμούς και την διάθεση τυποποιημένου.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων και οι βραβεύσεις δεν απαιτούν καμιά οικονομική επιβάρυνση από τους ενδιαφερόμενους και η απονομή των Βραβείων θα γίνει σε ειδικές εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ πιθανότατα κατά τις εκδηλωσεις για την παγκόσμια Ημέρα Ελιάς 2018 και θα λάβουν ευρεία δημοσιότηταΌσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις βραβεύσεις αυτές, πρέπει να προβούν στις εξης ενέργειες:

(α) Να υποβάλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και λήψης σχεδίου του ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ μέχρι 31 Μαΐου 2018 στο e-mail [email protected] η στο τηλέφωνο 28210 50800

(β) Να συμπληρώσουν το ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ και να το αποστείλουν μαζί με σχετική τεκμηρίωση όπως Πρακτικά, Αποφάσεις, Φωτογραφίες κλπ στον ΣΕΔΗΚ είτε ηλεκτρονικά στο [email protected], είτε ταχυδρομικά στην Δ/νση του ΣΕΔΗΚ Τζανακακη και Ερωτοκρίτου 1, Χανιά μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2018

Οι όροι με τους οποίους θα γίνουν οι Βραβεύσεις, τους οποίους οι υποψήφιοι πρέπει να αποδέχονται, αναφέρονται σε ιδιαίτερο φύλλο που ακολουθεί.

Οι όροι των βραβεύσεων ελαιοτριβείων

1. Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν θα είναι καλαίσθητες πλακέτες με την Χρυσή , Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά (Εικ.1) και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρος και θα απονεμηθούν στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης του ΣΕΔΗΚ η οποία θα γίνει κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Ελαιοκομίας 2018 και θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

2. Η απονομή γίνεται μόνο σε νόμιμους εκπροσώπους των βραβευόμενων Συν/σμων η επιχειρήσεων οι όποιοι παρίστανται κατά την τελετή απονομής.

3. Η αξιολόγηση των υποψη¬φιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα συγκροτήσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Δελτίων υποψηφιότητας.

4.Αιτήσεις γενικόλογες χωρίς επαρκή τεκμηρίωση δεν θα ληφθούν υπόψη.

5. Οι αιτήσεις από Συν/σμούς πρεπει να υπογράφονται από όλα τα Μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου και από τον Διαχειριστή του Συν/σμού.

6. Οι αιτήσεις από ιδιωτικά ελαιοτριβεία πρέπει να υπογράφονται από τον νόμιμο υπεύθυνο του Ελαιοτριβείου και από 5 Παραγωγούς που παρήγαγαν ο καθένας πάνω από 2 τόνους ελαιολάδου στο συγκεκριμένο ελαιοτριβείο το 2017/18 .

7. Η υποβολή υποψηφιοτήτων και οι βραβεύσεις δεν απαιτούν καμιά οικονομική επιβάρυνση από τους ενδιαφερόμενους.

8. Ενστάσεις για τα αποτελέσματα των βραβεύσεων δεν γίνονται αποδεκτές

9.Οι ακριβείς ημερομηνίες απονομής θα ανακοινωθούν μετά την λήψη των υποψηφιοτήτων.

10. Οι ενδιαφερόμενοι πρεπει να υποβάλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και λήψης σχεδίου του ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ μέχρι 31 Μαΐου 2018 στο e-mail [email protected] η στο τηλέφωνο 29210 50800

11. Τα «Δελτία υποψηφιότητας» υποβάλλονται συμπληρωμένα το αργότερο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2018 στην δ/νση [email protected]

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close