ΚΡΗΤΗ

Ο νομός Λασιθίου «είναι ο φτωχός συγγενής της Κρήτης»Τελευταία ενημέρωση:

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 21/03/2017 αναφέροντας… Φτωχός συγγενής ο νομός Λασιθίου και δευτέρας διαλογής περιφέρεια η Κρήτη. Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Μανώλης Βαρκαράκης τη στήριξη που δε λαμβάνει το νησί ενόψει και αυτής της τουριστικής σεζόν.

«Η Κρήτη είναι δευτέρας διαλογής περιοχή αν και είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού της Ελλάδας» – αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λασιθίου, Μανώλης Βαρκαράκης, διαπιστώνοντας ότι τη στιγμή που η συζήτηση για το ΒΟΑΚ εξελίσσεται στα χαρτιά, κατασκευάζεται ένας τεράστιος αυτοκινητόδρομος στην Πελοπόννησο.

Ο ίδιος, εστιάζοντας στο νομό Λασιθίου, είπε πως «είναι ο φτωχός συγγενής της Κρήτης», εξηγώντας ότι εκτός από τον παραλιακό δρόμο της Σητείας που έχει καταρρεύσει κατά το ήμισυ, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη σύνδεση Αγίου Νικολάου – Σητείας, αλλά και στη διαδρομή από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο, καθώς λόγω της υφιστάμενης παράκαμψης στη Χερσόνησο, η απόσταση διανύεται σε περίπου 2 ώρες!

Οι τουρίστες ζητούν υγειονομική κάλυψη

«Σε 10-15 ημέρες τα ξενοδοχεία αρχίζουν να ανοίγουν, μετά το Πάσχα θα κάνουμε μια «κοιλιά», όμως από την 1η Μαΐου και μετά θα αρχίσουμε να δουλεύουμε καλά» – αναφέρει ο κ.Βαρκαράκης, επιβεβαιώνοντας ότι τα μηνύματα από τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού είναι ευοίωνα, ωστόσο το ζητούμενο είναι και η προσέλκυση τουριστών υψηλού οικονομικού προφίλ αλλά και να επιτευχθούν υψηλές πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες, το Μάιο αλλά και το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Όμως για ποιο Τουρισμό μιλάμε, αν εν αμφιβόλω τίθενται θέματα όπως η Ασφάλεια και η Υγεία; Οι τουρίστες, ιδίως εκείνοι με υψηλά εισοδήματα που μπορούν να «αφήσουν» χρήματα στην Κρήτη, ζητούν υποδομές αλλά και κάποια standards. «Να ξεκινήσουμε από το αεροδρόμιο Πρέπει να γίνει κάτι για να μη χρειάζεται να περιμένουν οι τουρίστες σε ουρές για να παραλάβουν τη βαλίτσα τους.

Από την άλλη δε γίνεται να μην έχεις μια κλινική. Το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου θα έπρεπε να είναι αιχμής, κι αντ’αυτού κλείνουν κλινικές!» – τονίζει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Λασιθίου, επισημαίνοντας ότι πολύ συχνά τα ξενοδοχεία δέχονται αιτήματα και ερωτήματα σε σχέση με την υγειονομική κάλυψη των φιλοξενούμενών τους.

Συνηθίζουμε να ακούμε ότι ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της οικονομίας αλλά «η ατμομηχανή έχει αρχίσει να ρετάρει, λόγω αυτής της τεράστιας φοροκαταιγίδας» – υπογράμμισε ο κ.Βαρκαράκης, αποδίδοντας στο κεντρικό κράτος έλλειψη πρωτοβουλίας, ενδεχομένως και άγνοια στην στήριξη του τουριστικού προϊόντος.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close