ΚΡΗΤΗ

Ο Δήμος Σητείας εφαρμόζει όλα τα μέτρα πρόληψης για το κορωνοϊόΟ Δήμος Σητείας εφαρμόζει όλα τα μέτρα πρόληψης για το κορωνοϊό ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργος Αϊλαμάκης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗείναι κλειστές  από χθες οι σχολικές μονάδες της περιοχής.

«Βρισκόμαστε στην διαδικασία υλοποίησης όλων των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί κι αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Από ‘κει κι έπειτα δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο. Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να ενημερώσουμε για ο,τιδήποτε νεότερο υπάρξει τους συνδημότες μας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και ψυχραιμία. Μετά την απόφαση από την πολιτεία για κλείσιμο των σχολείων, υπήρξαν χθες το πρωί τηλεφωνήματα στο Δήμο, όπως ανέφερε ο κ. Αϊλαμάκης με τα οποία ετέθη το ερώτημα αν ο Δήμος θα προβεί σε κάποια πρόσθετα μέτρα αναφορικά με απολυμάνσεις των σχολείων κλπ. Όπως ανέφερα, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί θα γίνει, ιεραρχικά- την όλη ευθύνη έχει ο ΕΟΔΥ και οι υγειονομικές αρχές του τόπου.

Δεν μπορούμε να κάνουμε αυθαίρετες ενέργειες εμείς, ούτε ενέργειες που σπέρνουν πανικό, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας καταβάλει. Απαιτείται ψυχραιμία από όλους κι εφαρμογή των οδηγιών, που είναι ήδη γνωστές».

swell adv 2021

Να πηγαίνουν στο Δήμο μόνο για επείγουσες υποθέσεις

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σε αρκετά σημεία του Δημαρχείου έχουν τοιχοκολληθεί ανακοινώσεις υπενθυμίζοντας στους πολίτες τί πρέπει να προσέχουν. Μέσω αυτών και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού και για λόγους δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας, ο Δήμος παρακαλεί τους πολίτες να επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Δήμου μόνο για την διεκπεραίωση επειγουσών και άκρως απαραίτητων υποθέσεων.

Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής

Παράλληλα απευθύνει παράκληση να τηρούν οι δημότες τους κανόνες ατομικής και συλλογικής υγιεινής και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Αποφυγή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβαρημένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα. Εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

Συμμόρφωση στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

Αποφυγή χώρων συγχρωτισμού και εκδηλώσεων -εκτός αν είναι απαραίτητο.

Άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και ιατρική αξιολόγηση. Αποφυγή επισκέψεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Αποφυγή επισκέψεων σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.

«Πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εμείς ως Δήμος είμαστε σε ετοιμότητα για την εφαρμογή της οποιασδήποτε εγκυκλίου», εξήγησε ο κ. Αϊλαμάκης.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι

Επιπρόσθετα για τη λειτουργία του Δήμου, έκανε γνωστό ότι κατόπιν και της χθεσινής συζήτησης με το Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη «ο Δήμος θα σταθεί αλληλέγγυος στους υπαλλήλους του.

Όποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει πρόβλημα τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά ως προς την φύλαξη κι επιτήρηση των παιδιών του, θα υπάρξει συνεργασία και διευκόλυνση ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές υποχρεώσεις. Ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό των υπαλλήλων. Αναμένουμε και από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική ενημέρωση».

Οι υπηρεσίες

«Για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μέχρι τώρα, οι ρυθμοί», πρόσθεσε ο κ. Αϊλαμάκης, «είναι οι ίδιοι- πέραν των μέτρων που προαναφέρθηκαν. Γενικότερα στην περιοχή μας είναι ενθαρρυντικό κι ευχάριστο ότι ως τώρα είμαστε σε καλό επίπεδο. Ούτε καν κάτι, “ύποπτο” περιστατικό δεν έχει ανακοινωθεί από τις υγειονομικές αρχές και μακάρι η κατάσταση να εξελιχθεί έτσι.

Μακάρι να επαληθευτούν και οι προβλέψεις αναφορικά με την άνοδο της θερμοκρασίας και την “καθήλωση”, που αναμένεται και να είμαστε τυχεροί να ξεπεράσουμε όλοι αυτή την μεγάλη δοκιμασία. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί όλοι», επεσήμανε.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button