ΚΡΗΤΗ

Ο ανεμόμυλος του Λασιθίου σε διεθνές συμπόσιοΣε διεθνές συμπόσιο στην Πάτρα παρουσιάστηκαν η ιστορία του ανεμόμυλου στο Λασίθι και η λειτουργία της κρητικής ανεμαντλίας. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Χατζάκης, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης στο διεθνές συμπόσιο στην Πάτρα με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και το περιβάλλον, παρουσίασε τη συνδρομή του ανεμόμυλου στην ανάπτυξη της οικονομίας του Λασιθίου και της Κρήτης ευρύτερα στο πέρασμα του χρόνου αλλά και τη λειτουργία της κρητικής ανεμαντλίας.

Στο συμπόσιο προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορική αναδρομή του ανεμόμυλου στο Λασίθι, ενώ παρουσιάστηκαν και δυο μοντέλα ξύλινου και μεταλλικού ανεμόμυλου κατασκευασμένα από το μηχανολόγο-μηχανικό κ. Χατζάκη.

Μάλιστα η παρουσίασή του για το αρχαιότερο αιολικό πάρκο στο κόσμο, που βρίσκεται στο Οροπέδιο Λασιθίου, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους συμμετέχοντες, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης προσκλήθηκε να πάρει μέρος στις εργασίες του συμποσίου που θα ολοκληρωθεί το 2015 στην Ιταλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close