Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΝερό στο Ηράκλειο από το φράγμα Αποσελέμη

Νερό στο Ηράκλειο από το φράγμα Αποσελέμη

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Προσοχή δεν είναι…πλάκα! Το φράγμα Αποσελέμη στέλνει νερό στο Ηράκλειο! Αν και τόσα χρόνια μετά θα μπορούσε να είναι…ανέκδοτο η αλήθεια είναι ότι σήμερα ειναι μια ιστορική μέρα δικαιώνοντας όσους πίστεψαν στο έργο. Από το φράγμα και τα διυλιστήρια θα φτάσει νερό σε δύο κεντρικές δεξαμενές του Ηρακλείου και στα Αγριανά, ενώ τέλος του χρόνου θα πάει και στον Άγιο Νικόλαο! Και είναι τόσο σημαντικό το γεγονός- είκοσι σχεδόν χρόνια μετά- που ο οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και δήμος Ηρακλείου σκέφτονται να του δώσουν πανηγυρικό τόνο…Όχι άδικα εδώ που τα λέμε…

Μετά από τις κόντρες που είχαν  μέσα στον Αύγουστο ΟΑΚ και ΑΚΤΩΡ για τη λειτουργία του διυλιστηρίου και κατέληξε στο να κηρυχθεί έκπτωτος από το έργο ο ανάδοχος , όπως είχε γράψει το cretalive, οι δυο πλευρές έβαλαν όχι μόνο νερό στο κρασί τους, αλλά και στον….αγωγό! Και το Ηρακλειο θα παίρνει σε πρώτη φάση 20.000 κυβικά νερού τη μέρα σε μια περίοδο που τα χρειάζεται όσο ποτέ!

mechanical adv 2021

Σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί εάν δεν…πέσει ο ουρανός το διυλιστήριο θα στείλει ποσότητες νερού στα Αγριανά προς τη Χερσόνησο και στις δύο δεξαμενές του Ηρακλείου, τη Δ7 και τη Δ3Α, ενώ το επόμενο διάστημα θα πάρει και η Δ4.

apostolakis adv 2

«Όπως και να ‘χει παρά τα προβλήματα είναι μια σημαντική μέρα. Περάσαμε πολλά αυτό το διάστημα , αλλά νομίζω ότι με τη συνεργασία όλων καταφέρνουμε να δρομολογήσουμε το έργο, να ολοκληρώσουμε το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε» τόνισε  ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ.Κοπάσης που είναι σε συνεχή επαφή με το δήμαρχο Ηρακλείου κ.Λαμπρινό, ο οποίος αγωνιά για το νερό. Και γι αυτό ίσως και αύριο να δοθεί πιο…επίσημος χαρακτήρας με μια συνέντευξη Τύπου να γνωστοποιηθεί το γεγονός.

Μιλώντας στο cretalive ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης, διευκρίνησε πως σε πρώτη φάση θα μπαίνει νερό όχι για κατανάλωση αλλά για να τεστάρει τις αντοχές, τις διαρροές αλλά και τις αστοχίες του δικτύου και ευελπιστούν πως μετά τις πρώτες δύο τρεις μέρες θα μπει κανονικά το νερό στο υδρευτικό σύστημα της πόλης. “Το βάρος τώρα πέφτει στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης που θα πρέπει να συντονίσει όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ώστε η πρώτη πειραματική εβδομάδα να κυλίσει ομαλά και το νερό να μπει οριστικά στο …αυλάκι της ΔΕΥΑΗ και να ανακουφίσει τους διψασμένους για χρόνια Ηρακλειώτες! Βέβαια όλα αυτά για να έχουν διάρκεια και κυρίως συνέχεια θα πρέπει να ευχηθούμε όλοι να βρέξει και φέτος διότι αν είναι άνυδρη χρονιά το Φράγμα θα απολέσει σύντομα το νερό που έχει στους ταμιευτήρες του!” τόνισε.

«Για μας δεν είναι τόσο απλό, επειδή ούτως η άλλως είναι ένα έργο το οποίο πρέπει να δοκιμαστεί, θα γίνουν πολλές δοκιμές! Και ταυτόχρονα έχουμε το μεγάλο θέμα να δώσουμε νερό στο Ηρακλειο σε μια εποχή που έχει μεγάλη ανάγκη» αναφέρει ο κ.Κοπάσης. Σκεφτείτε ότι τώρα δουλεύει το 1/5 του διυλιστηρίου και θα χρειαστούν δοκιμες. Δεν ξέρουμε εάν αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα» αναφέρει και προσθέτει ότι στόχος είναι τέλος του χρόνου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να πάει νερό και στον Αγιο Νικόλαο που με τη νέα σεζόν θα θέλει περισσότερες ποσότητες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει και την ένσταση που έχει υποβάλει ο εργολάβος που ζητά να μην κηρυχθεί έκπτωτος (ήδη το τεχνικό συμβούλιο και ο τεχνικός διευθυντής έχουν εισηγηθεί θετικά στο να γίνει δεκτή η ένστασή του).

Η ποιότητα

Το θέμα της ποιότητας του νερού που έρχεται από το φράγμα Αποσελέμη και το οποίο ήταν στην επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα λύνεται οριστικά με τη συνεργασία που εξασφάλισε ο ΟΑΚ με δυο σημαντικά εργαστήρια τόσο του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και του Πολυτεχνείου, στα Χανιά.

Τα εργαστήρια του κ.Ευριπίδη Στεφάνου και του κ.Β.Διαμαντοπουλου θα αναλάβουν να διασφαλίσουν τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας νερού το οποίο εννοείται ότι θα ελέγχει και η ΔΕΥΑΗ με τα δικά της εργαστήρια.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ