Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Νεάπολη: Πράσινο φως για την λειτουργία των σφαγείων

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Πράσινο φως για την επαναλειτουργία των σφαγείων στην Νεάπολη, δόθηκε σήμερα (11/5), στην συνάντηση που πργαματοποιήθηκε στον δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού,των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, του αντιδημάρχου Νεαπόλεως, του προέδρου της Κοινότητας καθώς και των εκπροσώπων της σύμπραξης “Δινιεράκης – Βελημβασάκης”, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσουν λεπτομερώς το επενδυτικό και λειτουργικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει.

Να θυμήσουμε,  ότι ο δήμος, ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό την διαδικασία, προκειμένου να επαναλειτουργήσει τα σφαγεία, στην λογική της ανάθεσης τους σε ιδιώτη, με ταυτόχρονη υποχρέωση του, την διασφάλιση όλων των απαιτουμένων αδειοδοτήσεων καθώς και του κεφαλαίου που χρειάζεται για την επισκευή – συντήρηση ανακαίνιση – ανακατασκευή της μονάδας για να λειτουργήσει σωστά, και με βιώσιμη προοπτική.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Μετά από δύο διαδοχικές προκηρύξεις διαγωνισμού με άγονο αποτέλεσμα, ο δήμος, προχώρησε στην απευθείας ανάθεση, διατηρώντας το πλαίσιο που ζητούσε στις σχετικές προκηρύξεις.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, από την διαδικασία που ακολουθήθηκε τους προηγούμενους μήνες, δεν προέκυψε  πλειοδότης, οπότε ο δήμος, είχε την δυνατότητα να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου σε επιχειρηματία, ή σε όμιλο επιχειρηματιών, ούτως ώστε να πετύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο, από την λειτουργία των σφαγείων στην περιοχή των Κουρουνών, που παραμένεινουν κλειστά τα τελευταία χρόνια.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Από τους επιχειρηματίες που υπέβαλαν οικονομική προσφορά και σχετική πρόταση λειτουργίας, επιλέχθησαν δύο σχήματα των κ.κ. “Ζ.Δινιεράκη – Γ. Βελημβασάκη” – η προσφορά των οποίων είναι στην λογική της αρχικής δημοπράτησης (επισκευή, συντήρηση, λειτουργία της πρώτης γραμμής παραγωγής και δημιουργία δεύτερης σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που έχει συντάξει ο Δήμος Αγίου Νικολάου -και “Ζ. Πατρωνάκη”, που διατηρήθηκε στην λογική της καλής λειτουργίας της παρούσας μονάδας και στην πιθανότητα λειτουργίας δεύτερης, με νέα σύμβαση σε επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, το επιχειρηματικό σχήμα “Δινιεράκη – Βελημβασάκη”, στο οποίο συμμετέχει και επαγγελματίας εμπορίας κρέατος, αποδέχεται το υφιστάμενο σχέδιο λειτουργίας των σφαγείων, με δύο γραμμές παραγωγής (σφαγής), γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει απόκλιση στους όρους της προκήρυξης.

Zuper Service

Είναι σημαντικό – τόνισε – ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,  ότι οι εκπρόσωποι και των δύο επιχειρηματικώμ σχημάτων, έλκουν την καταγωγή τους από το Μερμπέλλο, και από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί τους στον Δήμο, φάνηκε ουσιαστικά η διάθεση να λυθούν κάποια μικρά ζητήματα, ανάμεσα στην νομική υπηρεσία του δήμου και στον δικηγόρο των επενδυτών, ούτως ώστε να ετοιμαστεί το συμφωνητικό, το οποίο θα οδηγηθεί στην οικονομική επιτροπή για να εγκριθεί και στην συνέχεια να υπογραφεί, βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης την λειτουργία των σφαγείων.

Την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη αυτή, εξέφρασαν και οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σκ.κ. Ν. Κοκκίνης, Γ. Ανδριώτης, Γ. Φιλιπάκης , οι οποίοι καταθέτοντας τις προτάσεις τους για την λειτουργία των σφαγείων επικεντρώθηκαν κυρίως στα ζητήματα της συνέπειας και της μέγιστης εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Στην παραπάνω συνάντηση, συμμετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Νεαπόλεως κ. Κίμωνας Χουρδάκης, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Μηναδάκης καθώς και οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού σχήματος για την λειτουργία των σφαγείων κ. Ζαχαρίας Δρινιεράκης και Γιώργος Βελημβασάκης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button