ΚΡΗΤΗ

Νεάπολη: Πρέπει να αποτρέψουμε τα χειρότερα του διαδικτύου (pics+video)

Από την εκδήλωση "Απειλές του διαδικτύου" στο Γυμνάσιο της Νεάπολης.Μία εξαιρετική και άκρως ενημερωτική εκδήλωση για την εποχή μας με θέμα τις «Απειλές του διαδικτύου» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου της Νεάπολης που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Νεάπολης και η Διεθνής Ένωση αστυνομικών τοπικής διοίκησης Λασιθίου.

Ο κος Κώστας Φραγκάκης (Πρόεδρος Διεθνούς Ενώσεως αστυνομικών τοπικής διοίκησης Λασιθίου) άνοιξε την εκδήλωση με μια πολύ ωραία παρουσίαση της κατάστασης που βιώνουν τα παιδιά μας και τους κινδύνους-απειλές του διαδικτύου.

Για να είναι τα παιδιά ασφαλή στα κοινωνικά δίκτυα και γενικότερα στο ίντερνετ πρέπει πρώτα οι γονείς να αντιληφθούν τον κίνδυνο και μετά με την σειρά τους να εξηγήσουν στο παιδί τον τρόπο με το οποίο θα το χρησιμοποιούν.

Επίσης ο κ. Φραγκάκης εξήγησε στους γονείς που ήταν εκεί διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούν να «ελέγξουν» το παιδί τους στο θέμα του διαδικτύου για να μην «μπλέξει» με κάποιον επιτήδειο-απατεώνα που θέλει είτε να βλάψει το παιδί είτε να προκαλέσει κακό.

Η αστυνομία και γενικά το τμήμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν είναι μπαμπούλας κανενός και θέλουμε με την δράση μας να δώσουμε μία σωστή εικόνα σε παιδιά και τους γονείς για το πως θέλουμε να είμαστε με τους πολίτες. Είμαστε κοντά σε όλους και θέλουμε να βοηθάμε όποιον μας έχει ανάγκη τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Φραγκάκης.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η κυρία Δελημπαλταδάκη Σταυρούλα (Ψυχολόγος και Παιδαγωγός – Μέλος της Ε.Σ.Τ.Ι.Α. – Κέντρο ανάπτυξης για το παιδί και τον ενήλικα) η οποία με δικά της παραδείγματα και δικές τις προσωπικές εμπειρίες εξήγησε στους γονείς τους κινδύνους που υπάρχει στο διαδίκτυο αλλά και τους τρόπους με τους οποίους είναι το σωστό «βήμα» για να εξηγήσουν στο παιδί τους την λειτουργία του διαδικτύου αλλά και πως θα αποτρέψουν απότομες συμπεριφορές των παιδιών όταν είναι αρνητικά στο να ακούσουν την αλήθεια για το διαδίκτυο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε αυτήν την εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί γονείς με ενεργή συμμετοχή, ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Το διαδίκτυο για όλα τα παιδιά είναι λαβύρινθος, με την βοήθεια των γονιών και των αρμόδιων σίγουρα θα αποφευχθούν κακά γεγονότα.

Καλό θα ήταν να στηρίζουμε όλοι τέτοιες σημαντικές προσπάθειες που έχουν να κάνουν με παιδιά και σε ένα τόσο μεγάλο χώρο, όπως είναι το διαδίκτυο.

Δείτε ένα απόσπασμα από την εκδήλωση από την κάμερα του CNA.GR:

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close