HTML Tables

Νέα στοιχεία δίνουν «φως» στo θάνατο της 20χρονης Αλέκας

0

Με την ελπίδα να πέσει φως στην υπόθεση του θανάτου της 20χρονης Αλέκας που μπήκε σε μοιραίο ασανσέρ ξενοδοχείου όπου εργαζόταν στα Χανιά όπου έχασε τις ασθήσεις της, ολοκληρώθηκε η αυτοψία που πραγματοποίησε το μεσημέρι ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης συνοδεία αστυνομικών.

Μάλιστα παρέμεινε για αρκετή ώρα στο χώρο και πραγματοποίησε λεπτομερή εξέταση του χώρου που είχε “σφραγιστεί” και όπου “κρύβονται” απαντήσεις στο μυστηριώδη θάνατο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής είχε μιλήσει ασφυκτικό θάνατο.

Σφνώθηκε σε κάποιο σημείο η 20χρονη

Όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο κάποιο ρούχο της κοπέλας να πιάστηκε, να περιτυλίχτηκε γύρω από τον λαιμό, να έγινε απαγχονισμός όπως λέγεται, σαν ατύχημα. Πιθανότερο είναι να σφηνώθηκε  η 20χρονη με κάποιον τρόπο σε στενό σημείο και να μην μπόρεσε να αντιδράσει. Μάλιστα εξετάστηκαν ενδελεχώς τα εξαρτήματα που υπήρχαν στο μοιραίο όπως αποδείχθηκε ασανσέρ όπου εγκλωβίστηκε η κοπέλα, τραυματίστηκε, και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων .

Το ασανσέρ, σύμφωνα πάντα με το ξενοδοχείο, ήταν “υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων”.

Από την πρώτη στιγμή ο κ.Παπαδομανωλάκης ανέφερε: “μπορώ να αποκλείσω παθολογικά αίτια σε μεγάλο βαθμό. Αποκλείω σίγουρα την εγκληματική ενέργεια. Αυτό που μένει είναι να βρούμε τι οδήγησε στην εγκεφαλική νέκρωση». Γι’ αυτό ακριώς διερεύνησε και το χώρο όπου σημειώθηκαν τα δραματικά γεγονότα που στοίχισαν τη ζωή της κοπέλας.

Πάντως πρόκειται για ένα φρικτό εργατικό ατύχημα που στέρησε τη ζωή, τα όνειρα και τις ελπίδες μιας νεαρής κοπέλας την οποία αποχαιρέτισαν χθες στο Αγρίνιο, από όπου κατάγεται.

Τι λέει το ξενοδοχείο

H διοίκηση του ξενοδοχείου όπου σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα ανέφερε στο agrinionews.gr τα εξής:

«Αναφορικά με το γεγονός, χθες ενημερωθήκαμε και εμείς για την τραγική εξέλιξη του συμβάντος μετά τον θάνατό της και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς σήμερα κατέληξε.

Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις. Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της».