Europlan

Xaritakis
Debate
ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος, ΕΛΜΕΠΑ: Νέα έκδοση εφαρμογής κινητών από το Τμήμα ΔΕΤ

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, ως αναπόσπαστο συστατικό της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στοχεύει στην αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία κάθε επιχείρησης αλλά και οργανισμού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών πληροφορικής σε όλους τους τομείς ξεκινώντας από την εξυπηρέτηση πελατών και φτάνοντας μέχρι και τη λήψη αποφάσεων βασισμένη σε ανάλυση δεδομένων.

Κύριο πλεονέκτημά του αποτελεί η μείωση του κόστους και φόρτου εργασίας από πλευράς των επιχειρήσεων, η αύξηση της αποδοτικότητάς τους εισάγοντας σύγχρονες διαδικασίες προγραμματισμού, βελτιστοποίησης των διαθέσιμων πόρων, ελέγχου και διαφάνειας αλλά και η ικανοποίηση εργαζομένων και πελατών.

“IN_AND_OUT

Νέα έκδοση εφαρμογής κινητών από το Τμήμα ΔΕΤ (2022)

Η σύγχρονη εφαρμογή κινητού (Mobile App) αναπτύχθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου αποτελεί ένα παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού στα Πανεπιστήμια έχοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όλο το 24ωρο των φοιτητών σε πολλές λειτουργίες που παλαιότερα γίνονταν αποκλειστικά από τη γραμματεία.

Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε το 2020 από τον απόφοιτο του Τμήματος Στάθη Καραδημητρίου με την επίβλεψη του Κώστα Παναγιωτάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος με σκοπό την εξυπηρέτηση των μελών του Τμήματος πάνω σε όλες τις λειτουργίες που μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως χωρίς κανένα κόστος για το Πανεπιστήμιο. Δημιουργήθηκε με τη σύγχρονη πλατφόρμα προγραμματισμού κινητών Android Studio και είναι δωρεάν διαθέσιμη στο play store. Στη νέα έκδοση της εφαρμογής τον Ιούνιο του 2022 έχουν προστεθεί δύο widgets για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση,

Mechanical Solutions

  • ένα για γρήγορο άνοιγμα της οθόνης που περιέχει την αναζήτησή καθηγητών και
  • ένα για ταχύτερη προβολή του ωρολόγιου προγράμματος.

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης δεν χρειάζεται να πλοηγηθεί, παρά μόνο να προσθέσει στην αρχική του οθόνη το ανάλογο widget. Βελτιώσεις της τελευταίας έκδοσης επίσης αφορούν θέματα επικοινωνίας με το χρήστη αλλά και τον επανασχεδιασμό της εφαρμογής, έτσι ώστε όποιο κι αν είναι το ζητούμενο από το χρήστη, να μπορεί να ολοκληρωθεί ταχύτερα και απλούστερα. Ουσιαστικά με μόλις μερικά tap στην οθόνη, μπορεί ο χρήστης να βρει ότι τον ενδιαφέρει σε λιγότερα βήματα και ευκολότερα. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο να απλοποιηθεί η απεικόνιση της πληροφορίας στη μικρότερη οθόνη, χωρίς να χάνεται κάποια πληροφορία που ίσως χρειαστεί ο φοιτητής. Μια ακόμα σημαντική δυνατότητα, είναι η προβολή των ανακοινώσεων της σχολής μέσα στην εφαρμογή και το section των χρήσιμων υπηρεσιών (e-class, Εύδοξος, Ακαδημαϊκή ταυτότητα κ.α.) όπως φαίνονται και στις παρακάτω εικόνες.

 

Εικόνα 1. Στιγμιότυπα από διάφορες βασικές λειτουργίες της εφαρμογής.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω της σελίδας: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stathis.elmepaunivapp

Η εφαρμογή είναι εξαιρετική σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα και αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σπουδών του Τμήματος σε νέες τεχνολογίες Πληροφορικής. Χαρακτηριστικό είναι πως στο Τμήμα ΔΕΤ λειτουργεί η κατεύθυνση Επιστήμη των Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορικής αλλά και η κατεύθυνση και Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Επικοινωνία. Η τριτη κατεύθυνση του Τμήματος περιλαμβάνει επίσης σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα διοίκησης, οικονομίας, επιχειρηματικότητας προσαρμοσμένα στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Ψηφιακός  μετασχηματισμός στo Τμήμα ΔΕΤ

Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός του Τμήματος έχει ξεκινήσει ήδη από το 2017 όταν το Τμήμα ΔΕΤ, ήταν πιθανότητα το πρώτο Τμήμα στην Ελλάδα που είχε αναπτύξει εφαρμογή εικονικής περιήγησης στις εγκαταστάσεις του, προσφέροντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους φοιτητές να βρεθούν εικονικά σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Το Τμήμα ΔΕΤ είναι ένα από τα ελάχιστα Τμήματα στην Ελλάδα που διενεργεί διαδραστική Διαδικτυακή Ενημέρωση σε υποψηφίους Πανελληνίων Εξετάσεων αξιοποιώντας πλήρως το ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ πρόσφατα διακρίθηκε για το ερευνητικό του έργο με την δεύτερη θέση Πανελλαδικά στις Επιδόσεις στην Έρευνα Περιφερειακών Τμημάτων Οικονομικής Κατεύθυνσης.

Το σημαντικότερο στοιχείο που αποδεικνύει την ανάπτυξη του ψηφιακού μετασχηματισμού από το Τμήμα ΔΕΤ αποτελεί το δωρεάν πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του με θέμα Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός που κατατάσσεται ανάμεσα στα μεταπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη Κρήτη. Το Τμήμα ΔΕΤ αναμένεται να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και να διασφαλιστεί η ανοδική του πορεία, εφόσον γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο το αιτιολογημένο αίτημα του για ένταξη του και στο 2ο επιστημονικό πεδίο.

Ο κ. Ευστάθιος Καραδημητρίου έλαβε το πτυχίο του στην πρόσφατη τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος στις 22/05/2022.

Ο κ. Ευστάθιος Καραδημητρίου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button