ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Οι Δήμοι να λάβουν μέτρα για τους εργαζομένους στον τουρισμό

Επιστολή στον πρόεδρο της ΠΕΔ, Γιάννη Κουράκη έστειλαν τα εργατικά κέντρα της Κρήτης προκειμένου να ληφθεί μέριμνα από τους δήμους της Κρήτης για την ανακούφιση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Τα εργατικά κέντρα του νησιού ζητούν από τους δήμους να προχωρήσουν σε οικονομικές μειώσεις, νερού και τελών, για να στηρίξουν τους εργαζομένους το εισόδημα των οποίων εξαρτάται από την τουριστική δραστηριότητα.

caffeine adv2020b

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε, αυτές  της οικονομικής κρίσης, που επέφερε η πανδημία, έχοντας ως  αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά και ιδιαίτερα στους εποχικά εργαζόμενους  και ανέργους, να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές τους ανάγκες, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης θέλουν να σας ενημερώσουν ότι πολλοί συνάδελφοι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, παραμένουν άνεργοι, με ότι τραγικές συνέπειες έχει αυτό, για αυτούς και τις οικογένειες τους.

neratzoulis neo

Επίσης την κρίση αυτή δεν θα την περάσουν μόνο οι εποχικά εργαζόμενοι αλλά και όλοι εργαζόμενοι στους οποίους θα κλείσουν οι επιχειρήσεις λόγο έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αλλά και όλοι αυτοί που για τον ίδιο λόγο θα εργαστούν μειωμένα.

Ζητούμε από τους Δήμους του νησιού,  να προχωρήσουν σε οικονομικές μειώσεις (νερού, τελών), έτσι ώστε να δοθεί μία ανάσα στα παραπάνω νοικοκυριά.

Για όλα τα παραπάνω που σας αναφέρουμε ζητάμε  να ορίσετε συνάντηση, ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα τα παραπάνω ζητήματα που αφορούν μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button