Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΟι Μύλοι του Αγίου Νικολάου θα διηγούνται στο εξής την ιστορία τους...

Οι Μύλοι του Αγίου Νικολάου θα διηγούνται στο εξής την ιστορία τους σε κάθε επισκέπτη

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Ο Λαικός πολιτισμός του χθες, η απλότητα και  η αλήθεια, που χαρακτηρίζουν τα λαϊκά έργα ως δημιουργήματα έκφρασης και επιβίωσης σ΄ένα κόσμο που λειτούργησε σε ισορροπία με τη φύση – ικανό ακόμα και σήμερα ν΄ εμπνεύσει, έδωσε το έναυσμα στην δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου, προκειμένου να συντηρήσει, να ενισχύσει και να επισκευάσει τους μύλους που βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία της πόλης.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τις υφιστάμενες αλλαγές αλλά και την επιχειρούμενη αναβάθμιση επισκέψιμων σημείων στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή (φωτισμός Μνημείων :Παναγίας Βρεφοτρόφου – Γλυπτού “Αρπαγή της Ευρώπης” Ν. Κούνδουρου),  ζητήθηκε από τον κ. Χατζάκη Γιώργο (μηχανολόγο -μηχανικό) η κατάθεση σχετικής προσφοράς για τους μύλους που βρίσκονται στις περιοχές : Γέφυρα Ξηροποτάμου, Ελαιώνας, παραλία Ελούντας – σημείων που αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά, δίδοντας μια άλλη λογική στην εικόνα της πόλης.

mechanical adv 2021

agn mylos2

apostolakis adv 2

Με σύγχρονες μεθόδους -όπως ο ίδιος ανέφερε- οι μύλοι της ευρύτερης περιοχής, θα πάρουν μια νέα πνοή και καθημερινά θα  διηγούνται την ιστορία τους στον επισκέπτη, τον περιπατητή, το φυσιολάτρη, το μαθητή για την σημασία και την αξία, ενός μνημείου της προβιομηχανικής εποχής, που και στις μέρες μας, παρουσιάζει ιδιαίτερο κατασκευαστικό, αρχιτεκτονικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-