Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΜπήκαν οι υπογραφές για το πολιτιστικό πάρκο Ανωγείων

Μπήκαν οι υπογραφές για το πολιτιστικό πάρκο Ανωγείων

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Την ένταξη του έργου «Πολιτιστικό Πάρκο Ανωγείων» στο πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, αφορά την ανέγερση ενός κτιρίου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βασικό σκοπό να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού, ιστορίας και εκπαίδευσης του Δήμου Ανωγείων.

Στην μελέτη του έργου προβλέπεται και η σύνταξη μουσειολογικής μελέτης (καθώς προβλέπεται μουσειακός χώρος για την ιστορία των Ανωγείων) και στον ίδιο προϋπολογισμό προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού και εφαρμογών για την λειτουργία του χώρου ως πολιτιστικού και ιστορικού πάρκου.

mechanical adv 2021

Ο δήμαρχος Ανωγείων ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης για την ένταξη στο πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Αναφέρθηκε σε όσους υποστήριξαν την πρωτοβουλία και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο αφού αναφέρεται στα τρία ολοκαυτώματα που εντάσσουν τον τόπο στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα».

apostolakis adv 2

Όπως ο ίδιος είπε, το έργο αφορά την κατασκευή ενός πολυχώρου όπου το εκθεσιακό του κομμάτι θα αναδεικνύει το πώς οι περιοχές της ορεινής Κρήτης κρατάνε πολύ ψηλά το αίσθημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. «Με παράδειγμα το βαρύ τίμημα του ολοκαυτώματος των Ανωγείων», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης συμπληρώνοντας ότι στο έργο θα υπάρχει επίσης και ένας μεγάλος χώρος για την πραγματοποίηση συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων.

«Είναι μία σημαντική στιγμή για τα Ανώγεια, παραμονές της επετείου του ολοκαυτώματος των Ανωγείων που θα τιμήσουμε στις 13 Αυγούστου. Η συγκεκριμένη υπογραφή έρχεται από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη τον οποίο ευχαριστώ διότι στο μαραθώνιο αυτόν, τρέξαμε μαζί και έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε την πίστωση για την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο έρχεται σαν φόρος τιμής των αγώνων κατά της ναζιστικής θηριωδίας».

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-