ΚΡΗΤΗ

Μπήκαν οι υπογραφές για το πολιτιστικό πάρκο Ανωγείων

Την ένταξη του έργου «Πολιτιστικό Πάρκο Ανωγείων» στο πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, αφορά την ανέγερση ενός κτιρίου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βασικό σκοπό να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού, ιστορίας και εκπαίδευσης του Δήμου Ανωγείων.

Στην μελέτη του έργου προβλέπεται και η σύνταξη μουσειολογικής μελέτης (καθώς προβλέπεται μουσειακός χώρος για την ιστορία των Ανωγείων) και στον ίδιο προϋπολογισμό προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού και εφαρμογών για την λειτουργία του χώρου ως πολιτιστικού και ιστορικού πάρκου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο δήμαρχος Ανωγείων ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης για την ένταξη στο πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Αναφέρθηκε σε όσους υποστήριξαν την πρωτοβουλία και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο αφού αναφέρεται στα τρία ολοκαυτώματα που εντάσσουν τον τόπο στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα».

Όπως ο ίδιος είπε, το έργο αφορά την κατασκευή ενός πολυχώρου όπου το εκθεσιακό του κομμάτι θα αναδεικνύει το πώς οι περιοχές της ορεινής Κρήτης κρατάνε πολύ ψηλά το αίσθημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. «Με παράδειγμα το βαρύ τίμημα του ολοκαυτώματος των Ανωγείων», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης συμπληρώνοντας ότι στο έργο θα υπάρχει επίσης και ένας μεγάλος χώρος για την πραγματοποίηση συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων.

swell adv 2021

«Είναι μία σημαντική στιγμή για τα Ανώγεια, παραμονές της επετείου του ολοκαυτώματος των Ανωγείων που θα τιμήσουμε στις 13 Αυγούστου. Η συγκεκριμένη υπογραφή έρχεται από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη τον οποίο ευχαριστώ διότι στο μαραθώνιο αυτόν, τρέξαμε μαζί και έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε την πίστωση για την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο έρχεται σαν φόρος τιμής των αγώνων κατά της ναζιστικής θηριωδίας».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button