ΚΡΗΤΗ

Μπαίνουν φωτοβολταικά με κόστος 1,5 εκ. ευρώ στο Παγκρήτιο Στάδιο

Με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ανοίγει ο δρόμος προκειμένου επιδιορθωθούν τα προβλήματα στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου.

Όπως είναι γνωστό, στο δυτικό στέγαστρο του σταδίου είχαν σημειωθεί σοβαρότατα προβλήματα τα οποία είχαν προκληθεί  μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα το 2015, με αποτέλεσμα να εγείρονται σημαντικά ζητήματα ασφάλειας. Παράλληλα με το έργο θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα σε όλα τα στέγαστρα, αναβαθμίζοντας συνολικά το στάδιο και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης αποφάσισε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου, με βάση τη σχετική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης ως φορέα υλοποίησης.

Η εγκεκριμένη πίστωση για το 2018 είναι 500.000 ευρώ και για το 2019 1.000.000 ευρώ.

Σε  σχετική δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης τονίζει μεταξύ άλλων ότι  «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι το Παγκρήτιο Στάδιο είναι ένας πυρήνας ανάπτυξης του αθλητισμού και του πολιτισμού για την πόλη του Ηρακλείου, όπου φιλοξενούνται μια σειρά από διοργανώσεις και αθλούνται χιλιάδες νέοι, ενώ η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά είναι μια δράση με σημαντικό οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close