ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Μνημόνιο συνεργασίας με τα «Παιδικά Χωριά SOS»

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ρένα Παπαδάκη, με τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος». Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος εκπροσώπησε ο διευθυντής του Χωριού SOS Κρήτης, Πέτρος Παπαδάκης.

Ο Δήμος Ηρακλείου και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, συμφώνησαν στη σύναψη ενός Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργικότητά τους και τις ενδοοικογενειακές τους σχέσεις.

caffeine adv2020b

Έτσι, ο Δήμος Ηρακλείου με τις κοινωνικές του υπηρεσίες θα στηρίζει και θα παραπέμπει στις δομές αυτές όσες οικογένειες με ανήλικα τέκνα αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακά ζητήματα και είναι σε κατάσταση ένδειας. Ενώ, από την πλευρά τους, τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», θα παρέχουν προγράμματα και υπηρεσίες ενδυνάμωσης με στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και στην ενίσχυση της λειτουργικότητά της.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα είναι δυνατή η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η υλοποίηση κοινών δράσεων, η συνεργασία των στελεχών και του επιστημονικού προσωπικού των υπηρεσιών, με μόνο στόχο την υποστήριξη των οικογενειών και των παιδιών τους και την ενδυνάμωση της ψυχικής τους υγείας.

neratzoulis neo

Όπως επεσήμανε η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ρένα Παπαδάκη, πρόκειται για μία σημαντική συνεργασία, αν σκεφτεί κανείς την εμπειρία που διαθέτουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στην υποστήριξη των οικογενειών και παιδιών τους που αντιμετωπίζουν ζητήματα. «Εμείς, ως δήμος Ηρακλείου και ως Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, στην προσπάθεια μας να υποστηρίξουμε τα ανήλικα και τις οικογένειες τους δε θα πάψουμε ποτέ να αναζητούμε λύσεις. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν», ανέφερε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button