Κυριακή, 16 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΜέτρα στήριξης των δημοτών εισηγείται ο Βασίλης Λαμπρινός

Μέτρα στήριξης των δημοτών εισηγείται ο Βασίλης Λαμπρινός

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Την μείωση στα τέλη  των κοινοχρήστων χώρων κατά 50% για το 2021 (σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν την 1/1/2020) στις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου, πρόκειται να φέρει προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την σχετική εντολή του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.  

Η πρόταση, η οποία θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία στο Δ.Σ. , προβλέπει επίσης την μείωση κατά 30% στα τέλη κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων εντός τειχών αλλά εκτός κέντρου και κατά 20%  στις περιαστικές περιοχές καθώς και στα περίπτερα.

mechanical adv 2021

Πρόκειται για συνέχιση της πολιτικής στήριξης των επαγγελματιών της εστίασης, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα κατά της διασποράς του COVID – 19 και ειδικά από τα δυο lockdown.  Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα ο Δήμος Ηρακλείου να προχωρήσει στην πλήρη απαλλαγή των εν λόγω επιχειρήσεων από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για το 2020.

apostolakis adv 2

Επίσης, κατ΄αντιστοιχία όσων ίσχυσαν στην πρώτη καραντίνα, τηρουμένων των νομίμων, θα προταθεί:

  • Η απαλλαγή από την καταβολή ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών (Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού και Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων) όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων για την περίοδο που ανέστειλαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους εξαιτίας των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού,
  • Η αναστολή, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις πάσης φύσεως οφειλών προς το Δήμο, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, για όσο ισχύουν τα μέτρα αποτροπής για τη διασπορά του κορωνοϊού.
  • Να μην προχωρήσει καμιά διαδικασία δέσμευσης ΑΦΜ και μη έκδοσης Δημοτικής Ενημερότητας για το τρέχον έτος.
  • Η απαλλαγή από την  καταβολή μισθωμάτων σχολικών κυλικείων
  • Η απαλλαγή καταβολής της οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου κατά το χρονικό διάστημα που αυτοί  παραμένουν κλειστοί.  Το ίδιο θα ισχύσει και με τα δίδακτρα στα Δημοτικά Ωδεία.
  • Να μην διακοπεί η υδροδότηση και να μην αφαιρεθούν υδρόμετρα από καταναλωτές σε όλη την περίοδο των μέτρων περιορισμού.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η πρωτοφανής κρίση, είμαστε, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο,  εμπράκτως και με τρόπο ουσιαστικό δίπλα στους δημότες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται. Λαμβάνουμε διαρκώς μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί.

 Όλοι μαζί θα κρατήσουμε το Ηράκλειο όρθιο, ώστε όταν ολοκληρωθεί η πανδημία, να μπορέσουμε να φτιάξουμε ξανά την καθημερινότητά μας, ακόμα καλύτερη από πριν».

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble