Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΜεσογειακό Πανεπιστήμιο: Αναστέλλονται δύο τμήματα στο νόμο Λασιθίου

Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Αναστέλλονται δύο τμήματα στο νόμο Λασιθίου

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε την αναστολή συνολικά 37 τμημάτων, ενώ 6 εξ αυτών αφορούν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και την Κρήτη.

Τα τμήματα αυτά επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό το οποίο θα συμπληρώσουν οι μαθητές της φετινής Γ΄ Λυκείου, όμως το υπουργείο αποφάσισε ότι δεν πληρούν τις σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις.

mechanical adv 2021

Συγκεκριμένα, τα 6 τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν στην Κρήτη είναι:

apostolakis adv 2

– Φυσικοθεραπείας της Ιεράπετρας

– Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ηρακλείου

– Μηχανικών Βιοϊατρικής του Ηρακλείου

– Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αγίου Νικολάου

– Χημικών Μηχανικών των Χανίων, και

– Μουσικών Σπουδών του Ρεθύμνου.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θεσμοθέτησε πριν μερικούς μήνες μια σειρά από τμήματα σε όλη τη χώρα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά, αναδιατάσσοντας τον ακαδημαϊκό χάρτη. Τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν:

  • χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
  • χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
  • χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,
  • χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,
  • ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Όπως είναι φυσικό, ορισμένα από τα νέα αυτά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό, χωρίς να μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των μελλοντικών φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναστέλλουμε τη λειτουργία των 37 αυτών νέων τμημάτων με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Στόχος μας είναι να επανεξεταστεί η ανάγκη δημιουργίας τους συνολικά από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετά από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας».

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble