ΚΡΗΤΗ

Μελέτες και προτάσεις για την σύνδεση της Σητείας με τον ΒΟΑΚΣτόχο να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο, αλλά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, έχει η Σητεία.

Στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής αποφασίστηκε να προχωρήσουν ενέργειες και δράσεις τόσο με τους υπόλοιπους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, όσο όμως και με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να δοθεί λύση στη σύνδεση της Σητείας με τον Βόρειο Οδικό Άξονα. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πως πρέπει να καταρτιστούν σχετικές μελέτες σε συνεργασία των Δήμων με την Περιφέρεια, οι οποίες και να παραδοθούν στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να εκθέσουμε τις δικές μας μελέτες» αναφέρει ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, χαρακτηριστικά.

Αποφάσεις έλαβε ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο και αναφορικά με το ζήτημα του αεροδρομίου της Σητείας. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί ένα ραντεβού στο αρμόδιο Υπουργείο, με στόχο να ελεγχθούν τα ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή και αν είναι δυνατόν να απαλειφθεί ο όρος στη σύμβαση κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, περί μη αναβάθμισης του αεροδρομίου Σητείας.

swell adv 2021

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν τέθηκαν τα ζητήματα των αντιδράσεων για την δημιουργία νέου αιολικού πάρκου στη Σητεία, αλλά και για την προβλεπόμενη κατασκευή λατομείου, καθώς ο Δήμαρχος υποστήριξε πως θα συζητηθούν αναλυτικά και σε όλες τις παραμέτρους τους σε νεότερο δημοτικό συμβούλιο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button