Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη ικανοποίηση για το κομμάτι του νέου ΒΟΑΚ – Τι γίνεται με τον υπόλοιπο;

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Με χαμόγελα ικανοποίησης δόθηκαν στην κυκλοφορία τα επτά από τα εννέα χιλιόμετρα του εθνικού δικτύου Γούρνες – Χερσόνησος, την ώρα που πυκνώνουν οι συζητήσεις για τη συνολική εικόνα του Βόρειου Οδικού Άξονα αλλά και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νησιού.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, η κυκλοφορία των οχημάτων από Ηράκλειο προς ‘Αγιο Νικόλαο διεξάγεται πλέον στον νότιο κλάδο του νέου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) από τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών έως και την γέφυρα Αποσελέμη (5 Km) και από την περιοχή των Αγριανών έως και τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου (2 Km).

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Στο τμήμα από την γέφυρα Αποσελέμη έως και τα Αγριανά για μήκος 2 Km, λόγω αρχαιολογικών κωλυμάτων εξαιτίας των σπηλαιώσεων και της ολοκλήρωσης της νέας κοιλαδογέφυρας Αποσελέμη, η κυκλοφορία γίνεται με εργοταξιακή σήμανση με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο και προς το Ηράκλειο.

Η κυκλοφορία από τον ‘Αγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο ξεκίνησε σταδιακά μετά τις 16.00 το μεσημέρι στον βόρειο κλάδο του νέου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες και Λ.Ε.Α. από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου έως την περιοχή Αγριανών (2 Km) και από την γέφυρα Αποσελέμη έως και τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών (5 Km).

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Η κίνηση των οχημάτων στους κλάδους των ανισόπεδων κόμβων Καστελλίου και Γουρνών γίνεται με εργοταξιακή σήμανση, εκτός από την έξοδο των οχημάτων στον κόμβο Γουρνών, που προσωρινά δεν θα λειτουργεί, συγκεκριμένα όσων κινούνται από ‘Αγιο Νικόλαο προς την περιοχή των Γουβών και Κοκκίνη Χάνι. Η κυκλοφορία θα γίνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την τοποθετημένη κατακόρυφη – οριζόντια μόνιμη και εργοταξιακή σήμανση.

Zuper Service

“Στόχος όλων μας είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κίσαμο έως τη Σητεία” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την παράδοση του τμήματος.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συντελεστές του έργου, υπογραμμίζοντας την επάρκεια και την ικανότητα των στελεχών της Περιφέρειας και του ΟΑΚ να υλοποιούν έργα τέτοιας κλίμακας.

“Ένα σημαντικό τμήμα του βόρειου οδικού άξονα παραδίδεται σήμερα και πρέπει πρώτα να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης, που μπορούν και υλοποιούν τέτοια έργα”, δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης και κάλεσε το Υπουργείο Υποδομών να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα αυτή και να προσπαθήσει και τα επόμενα έργα που περιμένουμε για το ΒΟΑΚ να στηριχθούν στο δυναμικό της Κρήτης.

Αναφορικά με τη συνέχεια στον ΒΟΑΚ, ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως “περιμένουμε την έλευση του κ. Σπίρτζη για να δούμε το χρονοδιάγραμμα του Βόρειου Οδικού Άξονα που θα εκτείνεται από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας”. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χθεσινή εξέλιξη και υπενθύμισε πως η Κρήτη αναμένει ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσαμο έως τη Σητεία.

“Σήμερα είναι ένα ακόμα τμήμα που παραδίνεται. Βεβαίως πρέπει να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά όταν βλέπουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα τόσα έργα που έχουν γίνει, θέλουμε και πρέπει και στην Κρήτη να ξεκινήσει η ανταγωνιστική διαδικασία για να προχωρήσει η υλοποίηση του ΒΟΑΚ και να μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από τη μια άκρη της Κρήτης έως την άλλη”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

«Να προχωρήσουν γρηγορότερα και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες στον ΒΟΑΚ και στον δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά»

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε σήμερα στην επίσημη παράδοση σε χρήση των 7 από τα 9 χλμ αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώθηκε αυτό το κομμάτι του Βόρειου Οδικού Άξονα. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα. Ωστόσο, με κριτήριο, όχι το τι γινόταν παλιά και τι γίνεται σήμερα, αλλά τις ίδιες τις ανάγκες που υπάρχουν στον Βόρειο Οδικό Άξονα, θα έλεγα και ελπίζω να προχωρήσουν τα υπόλοιπα έργα και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες και παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ, καθώς και στον δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά, πολύ γρηγορότερα».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button