Κρήτη

Μέχρι τέλος του χρόνου η ανταγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή του ΒΟΑΚ

«Μέχρι τέλος του χρόνου, θα υπάρχει ανταγωνιστική διαδικασία για την ρεαλιστική πρόταση της Περιφέρειας για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, με ρήτρα διαθεσιμότητας, χωρίς διόδια και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» ανέφερε σήμερα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του για τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό, τα μέλη της κυβέρνησης και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων.

Όπως είπε, συζήτησε με τον πρωθυπουργό τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, που είναι ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου, η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», η ασφάλεια του οδικού δικτύου κα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τα δυο έργα ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου, που για το επόμενο δίμηνο θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος με την τιμή που έχει δώσει η εταιρεία. Άρα, είναι δυο πολύ σημαντικά έργα, τα οποία είναι αναπτυξιακά για το νησί μας και μπορούμε να προσελκύουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, αλλά πάνω από όλα για τους πολίτες της Κρήτης, να έχουμε ένα ασφαλές δίκτυο».

Αναφερόμενος στις διαδοχικές συναντήσεις με τους γενικούς γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Παναγιώτη Κορκολή και Υποδομών, Γιώργο Δέδε, καθώς και την ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΑ, Ευγενία Φωτονιάτα, είπε ότι συζήτησαν για τον ΒΟΑΚ και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προς το τέλος του χρόνου θα υπάρχει ανταγωνιστική διαδικασία για την πρόταση που έχει καταθέσει η Περιφέρεια Κρήτης, με ρήτρα διαθεσιμότητας και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μάλιστα εκπρόσωπός της, αναμένεται σύντομα στο νησί.


Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε, ότι θεωρείται εγκεκριμένη χρηματοδότηση και έχουν προχωρήσει για την διακήρυξη της μελέτης του
στρατηγικού σχεδιασμού των 4 εκατ. ευρώ, που αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό του Βόρειου Οδικού Άξονα, «αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, έχουμε διασφαλίσει τα 20 εκατ. για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ και θεωρώ ότι τα έργα μπορούν να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι και να έχουμε ένα ασφαλέστερο δίκτυο».

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ακόμη, όπως τόνισε, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα βγουν οι διαγωνισμοί για 450 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού, που αφορά στη μελέτη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και τέλος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον υπουργό, Αλέξη Χαρίτση, «γιατί πάντα η πόρτα του υπουργείου είναι ανοικτή και εξασφαλίζουμε τις χρηματοδοτήσεις» ενώ σημείωσε: «Θεωρώ ότι τα έργα που θα βγουν για την οδική ασφάλεια θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button