ΚΡΗΤΗ

Με δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ενισχύεται η Κρήτη

Με δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα αναμένεται να ενισχυθεί η Κρήτη εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου όπως, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση (έγινε στα Χανιά) του συντονιστικού οργάνου για τις πυρκαγιές.

Τα δύο ελικόπτερα θα επιχειρούν από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου και η παρουσία τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νησί όπως μεταξύ άλλων επεσήμανε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης.

Στη συνεδρίαση τέθηκε επί τάπητος ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και το φετινό καλοκαίρι.Το γενικό πρόσταγμα και τον συντονισμό θα έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία που βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, διαθέτοντας όλα τα μέσα και το προσωπικό, ενώ καθοριστική θα είναι και η συμβολή των δήμων κυρίως στον τομέα της πρόληψης.

Στη συνεδρίαση του οργάνου δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον καθαρισμό κυρίως του δευτερεύοντος και αγροτικού οδικού δικτύου ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην προσέγγιση των οχημάτων της Πυροσβεστικής σε σημεία όπου εκδηλώνονται περιοχές. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι περιπολίες ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς αυτή να αντιμετωπίζεται πριν λάβει διαστάσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το 2016 καταγράφηκαν στην Κρήτη 866 δασικές πυρκαγιές εκ των οποίων οι 212 καταγράφηκαν στην περιoχή των Χανίων.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close