ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο | Μαζική δηλητηρίαση 25 σκύλων στο ΤυμπάκιΤην Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό, με μαζική δηλητηρίαση σκύλων (αδέσποτων και δεσποζόμενων), κοντά στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου, Π.Ε. Ηρακλείου.

Ένας ασυνείδητος συμπολίτης μας τοποθέτησε δηλητηριασμένα δολώματα, με συνέπεια πάνω από 25 ζώα να δηλητηριαστούν και τα περισσότερα να καταλήξουν.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μετά το περιστατικό κλήθηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου, ο οποίος μετέβει με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί Ντάικα* προκειμένου να ερευνήσει την περιοχή για τυχόν δολώματα που δεν είχαν καταναλωθεί ή εντοπιστεί, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για επιπρόσθετες απώλειες.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Γιώργου Μεραμβελιωτάκη, που εδρεύει στο Τυμπάκι, απέδωσε 2 δηλητηριασμένα δολώματα κι έναν ακόμα νεκρό δηλητηριασμένο σκύλο.

swell adv 2021

Για το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

*για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ειδικά εκπαιδευμένα για ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων σκυλιά (Κρητική Ομάδα Σκύλων) που διαθέτει η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.akokd.gr/page-105.html


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button