Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗMάσκες παντού - Πρεμιέρα των μέτρων στο Ηράκλειο

Mάσκες παντού – Πρεμιέρα των μέτρων στο Ηράκλειο

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Πανέτοιμους βρήκε τους Ηρακλειώτες η ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων στο νομό καθώς από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου οι περισσότεροι κυκλοφορούν με μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Αν και η απόφαση για τοπικό lockdown αρχικά αιφνιδίασε τους πάντες, αναγκαστικά οι κάτοικοι του νομού Ηρακλείου προσαρμόστηκαν καθώς υπάρχει και ο φόβος του προστίμου των 150 ευρώ.

Η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων βρήκε τους πολίτες σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου και τα Λιοντάρια να φορούν μάσκες όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες.

mechanical adv 2021

Με τις οδηγίες συμμορφώθηκαν και οι τουρίστες οι οποίοι ήρθαν για να χαλαρώσουν στο νησί μας αλλά με τα απροόπτα της πανδημίας.

apostolakis adv 2

Υπενθυμίζεται ότι από 1/9 ισχύουν τα εξής μέτρα στο νομό Ηρακλείου:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, οπότε επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου, ενώ σημειώνεται ότι, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

2961872 1

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες, από σήμερα Τρίτη 1/9/2020 και ώρα 6 π.μ. έως την Τρίτη 15/9/2020 και ώρα 6 π.μ.

zygos gif 2020b