ΚΡΗΤΗ

Mάσκες παντού – Πρεμιέρα των μέτρων στο ΗράκλειοΠανέτοιμους βρήκε τους Ηρακλειώτες η ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων στο νομό καθώς από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου οι περισσότεροι κυκλοφορούν με μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Αν και η απόφαση για τοπικό lockdown αρχικά αιφνιδίασε τους πάντες, αναγκαστικά οι κάτοικοι του νομού Ηρακλείου προσαρμόστηκαν καθώς υπάρχει και ο φόβος του προστίμου των 150 ευρώ.

Η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων βρήκε τους πολίτες σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου και τα Λιοντάρια να φορούν μάσκες όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Με τις οδηγίες συμμορφώθηκαν και οι τουρίστες οι οποίοι ήρθαν για να χαλαρώσουν στο νησί μας αλλά με τα απροόπτα της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι από 1/9 ισχύουν τα εξής μέτρα στο νομό Ηρακλείου:

swell adv 2021

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, οπότε επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου, ενώ σημειώνεται ότι, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

2961872 1

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες, από σήμερα Τρίτη 1/9/2020 και ώρα 6 π.μ. έως την Τρίτη 15/9/2020 και ώρα 6 π.μ.


Σχετικά άρθρα

Back to top button