Citron

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Μαλεβίζι, Μποκέας: «Ενώνουμε δυνάμεις για να κλείσουμε πληγές δεκαετιών»

Κυβερνητικό κλιμάκιο για αυτοψία στο Μαλεβίζι με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικό Στ. Πέτσα.

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Αυτοψία σε Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Παλαιόκαστρο με κυβερνητικό κλιμάκιο από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Δε σταματάμε να μετράμε τις πληγές μιας βιβλικής καταστροφής

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη για την αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία τους. Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, το Βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τους Γενικούς Γραμματείς κ. Μπακογιάννη, κα. Γεράλδη και κ. Κουτουλάκη βρεθήκαμε από νωρίς σήμερα στο πεδίο. Δίνουμε μια πραγματική μάχη. Η προσπάθεια όλων είναι υπεράνθρωπη και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές και πρόσθεσε:

“ΧΡΥΣΟΣ

«Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Πέτσα για τη δέσμευση του για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, αλλά και την άμεση ενίσχυση του Δήμου για να ανταποκριθεί στις πρώτες επιτακτικές ανάγκες αποκατάστασης υποδομών. Ικανοποιημένοι και από τη δέσμευση του κ. Μπακογιάννη για άμεση ένταξη των πληγεισών περιοχών στα ειδικά πολεοδομικά σχέδια, αλλά και του κ. Κουτουλάκη για ενίσχυση της ΔΕΥΑΜ, προκειμένου να αποκαταστήσουμε το δίκτυο ύδρευσης. Τα ζητήματα στο Μαλεβίζι πολλά. Οι επαφές μας άμεσες και το επόμενο διάστημα προκειμένου να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματά μας για χρηματοδότηση των ώριμων μελετών μας για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Παλαιόκαστρο και το Γάζι. Επιτακτική και η ανάγκη χρηματοδότησης για εκπόνηση νέων αντιπλημμυρικών μελετών. Ευχαριστώ από καρδιάς τα Σώματα Ασφαλείας, τους δεκάδες εθελοντές και τον  Ερυθρό Σταυρό για την συγκινητική κινητοποίηση τους. Από την πρώτη στιγμή δίπλα μας ο Περιφερειαρχης Σταύρος Αρναουτάκης οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Γιάννης Λεονταράκης, Νίκος Ξυλούρης και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας. Στο πλάι μας η ΠΕΔ Κρήτης, ο Πρόεδρος Γιάννης Κουράκης, οι Βουλευτες του Νομού και οι συνάδελφοι Δήμαρχοι του νησιού. Ανοιχτές πληγές δεκαετιών. Αυτές προσπαθούμε να κλείσουμε. Και δε θα αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο.»

“IN_AND_OUT

Τη δέσμευση πως ο Δήμος Μαλεβιζίου θα στηριχθεί άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής στις πληγείσες περιοχές έδωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε τις περιοχές της Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς και Παλαιοκάστρου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από  τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη και τους γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, γ.γ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλη Κουτουλάκη, και γ.γ. Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη δεσμεύτηκε για άμεση χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου με 400.000 ευρώ για τις πρώτες αποκαταστάσεις ζημιών και την απομάκρυνση των φερτών υλικών από τους οικισμούς που έχουν πληγεί. Επίσης θα ανακοινωθεί άμεσα χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές ύδρευσης στις περιοχές αυτές.

Mechanical Solutions

Υπήρξε δέσμευση για τη χρηματοδότηση μελετών για την εκπόνηση ειδικών χωροταξικών σχεδίων για τις πληγείσες περιοχές, ενώ θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρόνο οι αποφάσεις για το αίτημα του Δημάρχου Μαλεβιζίου για χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων σε Γάζι και Παλαιόκαστρο έργα για τα οποία  ο Δήμος έχει ώριμες μελέτες.

Άμεσα ξεκινούν επίσης οι αιτήσεις για την καταγραφή και αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες καθώς των πολιτών που υπέστησαν ζημιές σε οικοσκευές.

Zuper Service


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button