ΚΡΗΤΗ

Μ. Θραψανιώτης | Αύξηση οργανικών θέσεων Προέδρων Πρωτοδικών στην ΚρήτηΟ Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, στις 16-3-2021 κατέθεσε αναφορά το κοινό ψήφισμα των Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης με θέμα την ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων των Προέδρων Πρωτοδικών στην Κρήτη.

Οι σύλλογοι αιτούνται την αύξηση των θέσεων Προέδρων Πρωτοδικών οι οποίες μειώθηκαν το 2013 κατά δύο, με τα στατιστικά στοιχεία εκείνης της χρονιάς που υπήρχε ακόμα η αποχή των Δικηγορικών Συλλόγων για το Εφετείο Κρήτης!

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η ανάγκη επανεξέτασης της αύξησης των θέσεων των Προέδρων προκύπτει τόσο από τις αυξημένες πληθυσμιακές ανάγκες της Κρήτης και της φύσης των αδικημάτων που εξετάζουν, όσο και από τις συνεχείς αποσπάσεις Προέδρων Πρωτοδικών τα τελευταία χρόνια  στα κατά τόπους  Πρωτοδικεία, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ζητούν την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται τα Πρωτοδικεία της Κρήτης επειδή οι δυσχέρειες στην απονομή της Δικαιοσύνης, από  την έλλειψη των θέσεων είναι εμφανείς και επιτείνονται από την κατάσταση της πανδημίας. Επιπροσθέτως  το πρόβλημα αφορά και τους Κρητικούς δικαστές, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να υπηρετούν εκτός Κρήτης για τρία ή περισσότερα χρόνια μέχρι να καταφέρουν να επανέλθουν στο νησί με κόστος οικονομικό και προσωπικό.

swell adv 2021

Η αύξηση των οργανικών  θέσεων των Προέδρων Πρωτοδικών στην Κρήτη κατά τρεις, κατανεμημένη  στα Πρωτοδικεία Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου και η τοποθέτηση προσωρινά  υπεράριθμων  Προέδρων Πρωτοδικών στα τρία αυτά Πρωτοδικεία για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, θα αποκαταστήσει  την αδικία που υφίστανται χρόνια τώρα και θα βοηθήσει στην απονομή της Δικαιοσύνης στην Κρήτη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button