Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: «Λουκέτο» στο Παγκρήτιο λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους;

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Εν αναμονή του ΦΕΚ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο βρίσκονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα και στον δήμο Ηρακλείου ήδη εξετάζουν τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Καναβάκη, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει ήδη σε κάποιες διερευνητικές ενέργειες ώστε να καταγραφούν οι υποδομές στις οποίες μπορούν να γίνουν περικοπές.

“IN_AND_OUT

«Σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουμε σε μειώσεις της κατανάλωσης στις δομές μας, είτε αυτό αφορά κτίρια που στεγάζονται ευπαθείς ομάδες, είτε στη σχολική κοινότητα», δήλωσε η κα Καναβάκη.

«Πρέπει όλοι να αποκτήσουμε την νοοτροπία του «προσέχω», όπως κάνουμε ήδη και στα σπίτια μας, του φεύγω από την δουλειά μου σβήνοντας το φως, το κλιματιστικό δεν χρειάζεται να ανάβει συνεχώς», συμπλήρωσε.

Mechanical Solutions

Οι πλέον ενεργοβόρες εγκαταστάσεις του δήμου Ηρακλείου είναι οι αθλητικές με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά να τονίζει πως ήδη έχουν γίνει κινήσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Παγκρήτο Στάδιο.

«Έχουμε σοβαρό θέμα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι εξαιρετικά ενεργοβόρες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τεράστια κόστη στο Παγκτήριο Στάδιο με τους προβολείς, τις αντλίες θερμότητας για τα κολυμβητήρια, το κόστος χρήσης για ζεστό νερό στα αποδυτήρια καθώς έχουμε χιλιάδες αθλούμενους οι οποίοι καθημερινά επισκέπτονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις και αντιστοίχως και στο κλειστό γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια και στο κλειστό Πατελών», σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβά τα μέτρα μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης θα ληφθούν ανάλογα με την επισκεψιμότητα των εγκαταστάσεων σε προχωρημένο ωράριο, κάτι που γίνεται ήδη στο Παγκρήτιο Στάδιο. «Ήδη έχουμε μειώσει κατά μισή ώρα τη χρήση του κεντρικού σταδίου, το βράδυ, καθώς η επισκεψιμότητα μετά τις 21:30 περιορίζεται πάρα πολύ και δεν μπορούμε να κρατάμε ανοιχτό ένα Ολυμπιακό Στάδιο για δύο με τρία άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρδαβάς δήλωσε πως ήδη έχουν προχωρήσει μελέτες προκειμένου να γίνουν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι μελέτες αφορούν κυρίως το Παγκρήτιο Στάδιο, ωστόσο μέχρι την προκήρυξη και την υλοποίηση των έργων ο δήμος στέφεται στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία καταναλώνει τα περισσότερα καύσιμα σε επίπεδο δήμου. «Έχει γίνει ένας μεγάλο διαγωνισμός που με βάση τις τιμές που διαμορφώνονται σήμερα θεωρώ ότι θα απορροφηθεί πολύ πιο σύντομα απ’ ότι εμείς περιμέναμε, τα 3 χρόνια», ανέφερε ο κ. Βαρδαβάς αναφορικά με το κόστος των καυσίμων που έχει προϋπολογιστεί για τα οχήματα της Υπηρεσίας.

«Η αύξηση στο πετρέλαιο είναι και αυτή πολύ μεγάλη και έτσι ο δήμαρχος και συνολικά η δημοτική αρχή έχουμε ετοιμαστεί να ανακοινώσουμε κάποια μέτρα αλλά και ενέργειες που κάνουμε και αφορούν φωτοβολταϊκά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ρεύματος. Όλο αυτό το σχέδιο του δήμου Ηρακλείου θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και θα συμβάλει στον περιορισμό της δαπάνης αυτής», κατέληξε ο κ. Βαρδαβάς

Τέλος η κα Καναβάκη σημείωσε πως η εξοικονόμηση ενέργειας θα μειώσει κατά ένα μέρος και τους λογαριασμούς ρεύματος του δήμου, ωστόσο είναι αδύνατο οι ΟΤΑ να ανταποκριθούν στην τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους χωρίς τη συνδρομή του κράτους.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button