Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
ΚΡΗΤΗ

Λατσίδα Λασιθίου: Εγκαινιάστηκε η «Ζεστή Αγκαλιά» για τους ηλικιωμένους

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Την ευαισθησία της Περιφέρειας στους ηλικιωμένους να προσφέρει προστασία και “ζεστή αγκαλιά” μέσω της λειτουργίας σύγχρονων κοινωνικών δομών στην Κρήτη σε συνεργασία με την Εκκλησία και τους φορείς του νησιού, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων “Μεγάλη Παναγία” στη Λατσίδα Λασιθίου, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΣΠΑ και που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας & Χερονήσου και θα αντιμετωπίσει ανάγκες της περιοχής του Μεραμπέλου.

Παράλληλα ο κ Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι επόμενος στόχος στην περιοχή του Μεραμπέλου είναι η ολοκλήρωση των μελετών για την υλοποίηση και λειτουργία στην Νεάπολη κέντρου αποκατάστασης.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Τον αγιασμό στα εγκαίνια του κέντρου στην Λατσίδα τέλεσε παρουσία Ιεραρχών, κλήρου, αρχών , φορέων και πλήθους κόσμου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος. Στην  σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκαν παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσου  Γεράσιμος ,ο Δ/ντης του κέντρου Νίκος Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Αγ Νικολάου Αντώνης Ζερβός, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον κ. Αρναουτάκη για την καθοριστική συμβολή του στην επίτευξη του έργου, ενώ τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και οι ίδιοι μνημόνευσαν τις ενέργειες  και την συμβολή του “μεγάλου απόντα” του Κυρού Νεκταρίου που -όπως είπαν-οραματίστηκε και θεμελίωσε το έργο.

«Είναι ένα σύγχρονο κέντρο, “ζεστή αγκαλιά”, για τους ηλικιωμένους μας που έγινε χάρις την καθοριστική συμβολή του κ. Αρναουτάκη, με την έγκριση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσου κ.κ. Γεράσιμος ευχαριστώντας παράλληλα ο ίδιος αλλά και ο Περιφερειάρχης τους φορείς και τις υπηρεσίες για την συνεργασία. Το σύγχρονο Κέντρο όπως αναφέρθηκε από τον Δ/ντη του Νίκο Παπαδάκη βρίσκεται σε έκταση 10 στρεμμάτων, στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο (750 τμ ο κάθε όροφος) και μπορεί να στεγάσει άμεσα 35 άτομα.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του είπε, ότι, η Περιφέρεια «απλώνει δίκτυ προστασίας και αγκαλιάζει τους ηλικιωμένους», προσθέτοντας: «Η Περιφέρεια Κρήτης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με την τοπική μας Εκκλησία, με τους Δήμους και τις κοινωνικές υπηρεσίες, με ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου από κοινού να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους ηλικιωμένους, για τους ανθρώπους που πάλεψαν στη ζωή τους και που αξίζουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον διαβίωσης.

Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή στήριξε τη μονάδα που σήμερα εγκαινιάζουμε με εδραιωμένη την πεποίθηση όλων μας, για προσφορά στο συνάνθρωπο. Το ίδιο κάνουμε και σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Ο στόχος μας είναι κοινός.

Zuper Service

• Να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ηλικιωμένους.

•Να τους εξασφαλίζουμε ένα προσιτό και υποστηρικτικό περιβάλλον.

•Να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι υπηρετούμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσω έναν-έναν χωριστά, όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου,

και να ευχηθώ σε όλους τους εργαζομένους και τους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν μια καλή και ευχάριστη διαβίωση.»

Στα εγκαίνια παράλληλα με τους ομιλητές, παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος , Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος , Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος. Οι Βουλευτές Μανώλης Θραψανιώτης και Βασίλης Κεγκέρογλου, η Αντιπεριφερειάρχης  Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών-στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button