Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗ ΛΑ.ΣΥ. Οροπεδίου Λασιθίου για την έλλειψη των αντιπλημμυρικών έργων

Η ΛΑ.ΣΥ. Οροπεδίου Λασιθίου για την έλλειψη των αντιπλημμυρικών έργων

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Η δυνατή βροχόπτωση που έπληξε για άλλη μια φορά το Οροπέδιο Λασιθίου είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες , αγρούς, αποθήκες, οικίες, αγροτικές υποδομές στο περιφερειακό και αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής.

Για αυτούς του λόγους περιόδευσαν στην περιοχή σήμερα το πρωί οι Μανόλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Οροπέδιο Λασιθίου Χαλκιαδάκης Κώστας και Δαλαβέρου Ειρήνη.

mechanical adv 2021

Τα πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν κυρίως από την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και από την έλλειψη σχεδιασμού σε ότι αφορά την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που είναι σχεδόν μόνιμα και επαναλαμβανόμενα κάθε χειμώνα στην περιοχή.

apostolakis adv 2

Η Δημοτική αρχή είναι έκθετη καθότι έχει την εμπειρία για το τι θα συμβεί όμως δεν προβαίνει σε καμιά προληπτική ενέργεια ακολουθώντας την πάγια τακτική, της τωρινής, όπως και  όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, Κυβερνήσεων και Περιφέρειας που υποταγμένοι στην λογική της αγοράς, του «κόστους-οφέλους», τα αντιπλημμυρικά έργα είναι μη επιλέξιμα, παρόλο που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των καλλιεργειών, υποδομών και την περιουσία του λαού γενικότερα. Για αυτό το λόγο δεν διαθέτουν τους απαραίτητους αναγκαίους πόρους ώστε να μελετηθούν  να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα δώσουν τέλος στις καταστροφικές συνέπειες των βροχοπτώσεων που ενώ θα έπρεπε να είναι ευλογία για τον τόπο γίνεται καταστροφή. Μάλιστα έχουν το θράσος, παρόλη την διαχρονική τους ευθύνη, να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον ( Δήμος, Περιφέρεια, Κυβέρνηση), μέχρι να  έρθει η επόμενη καταστροφή.

Χαρακτηριστικό  παράδειγμα, είναι ο χείμαρρος, που δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες για να ξέρει ότι και φέτος θα υπερχειλίσει αφού δεν φρόντισε κανείς τους από πέρυσι να βελτιώσει την άσχημη κατάσταση της κοίτης και τις όχθες του. Παρά  τις επισημάνσεις της Λαικής Συσπείρωσης Οροπέδιου Λασιθίου και των κατοίκων, η δημοτική αρχή επέδειξε για άλλη μία φορά αδιαφορία. ‘Όμως η αποκατάσταση των ζημιών από την αμέλεια και την αδιαφορία Δημοτικής, Περιφερειακής Αρχής και κυβερνήσεων στοιχίζει περισσότερα χρήματα από την κατασκευή μόνιμων μελετημένων έργων που θα παρέχουν ασφάλεια στον κόσμο του Λασιθίου. Δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια αποκατάστασης και βελτίωσης, ούτε σε
δευτερεύοντα και τριτεύοντα έργα αποστραγγιστικών υποδομών, ούτε καν υπήρξε συντονισμός με το φράγμα Αποσελέμη ώστε να είναι ανοιχτές οι πόρτες στο τούνελ απορροής και στον Χώνο για την εκτόνωση της στάθμης του νερού.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του χειμώνα και για αυτό το λόγο είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός της περιοχής να απαιτήσει όλα τα απαραίτητα έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής σε λαϊκή περιουσία, άμεση αποκατάσταση όλων των υποδομών. Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ δεσμεύονται ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Λαική Συσπείρωση Οροπεδίου Λασιθίου

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble