ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στα γραφεία της Π.Ε. Λασιθίου , ο  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλης Πεπόνης , η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μαρία Φαζού αλλά και η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ν. Λασιθίου  Μαρία Κωστάκη ,με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Γουλιδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ,είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν στον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του αλλά και μια γόνιμη και εποικοδομητική θητεία .

caffeine adv2020b

Το επίκεντρο της συνάντησης απασχόλησαν μια σειρά από ζητήματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, θέμα το οποίο προβληματίζει έντονα, ενώ παράλληλα ο κ .Πεπόνης ,έθεσε  στον κ. Γουλιδάκη και άλλα σοβαρά ζητήματα που αφορούν  τους εργαζόμενους αλλά και την περιοχή του Λασιθίου.

Όπως επεσήμανε, μεταξύ των θεμάτων που θα πρέπει να δοθεί λύση και οι εργαζόμενοι διεκδικούν ,είναι η ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας με προσωπικό και εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ, η λειτουργία του τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης και στο Νομό Λασιθίου με δεδομένη την ύπαρξη ίδρυσή του με νόμο, αλλά και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του .

neratzoulis neo

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν επίσης και στις επιπτώσεις της χρεοκοπίας του Διεθνή Οργανωτή Ταξιδίων Thomas Cook και στις συνέπειες και ζημιές που προκαλεί  και στο Νομό Λασιθίου και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους εργαζόμενους  ,τους επιχειρηματίες αλλά και στην οικονομία του τόπου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης ,οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία του Νομού αλλά και οι εξελίξεις για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου . Σε ότι αφορά το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου επεσήμανε, ότι, « εκείνο που διεκδικούμε είναι την απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών για την έναρξη και λειτουργία των νέων τμημάτων που δημιουργήθηκαν στο Νομό.»

Παράλληλα ο κ. Πεπόνης  ενημέρωσε τον κ. Γουλιδάκη για την απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου προκειμένου να αποσυρθεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ευχαρίστησε  για την εποικοδομητική  συνάντηση που είχαν τονίζοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων .Επεσήμανε παράλληλα ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με την εμπειρία του ως οικονομολόγος.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button