ΚΡΗΤΗ

Λασίθι | Στην 5η θέση πανελλαδικά με βάση τα κρούσματα ανά πληθυσμό

Στην 5η θέση της Ελλάδας βρίσκεται o νομός Λασιθίου με βάση τα κρούσματα ανά πληθυσμό, λόγω της απότομης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο αλλά και κάποια που βρίσκονται σε άλλες περιοχές του νομού.

Συγκεκριμένα μετά και τα χθεσινά 23 επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, ο νομός Λασιθίου βρίσκεται πέμπτος κατά σειρά ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες της χώρας, με περισσότερα κρούσματα ανά πληθυσμό τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συνολικά τις τελευταίες 7 ημέρες στο Λασίθι καταγράφονται 72 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας έχουν φτάσει τα 269.

Μύκονος, Σαντορίνη, Χαλκιδική και Εύβοια είναι κατά σειρά οι μόνες περιοχές που τις τελευταίες ημέρες έχουν περισσότερα κρούσματα ανά πληθυσμό, με τη Μύκονο να είναι με διαφορά μπροστά με 424 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού (κάνοντας τη σχετική αναγωγή), ενώ το Λασίθι συνολικά τις τελευταίες 7 ημέρες μετρά 96 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Παράλληλα το Λασίθι καταγράφει αύξηση 620% στα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και με αυτό το νούμερο είναι ο δεύτερος νομός της χώρας με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση, μετά τη Σάμο που την τελευταία εβδομάδα είδε αύξηση 1600% στα κρούσματα και η οποία την τελευταία εβδομάδα είχε συνολικά 17 κρούσματα μετά από μια περίοδο σχεδόν 2 μηνών χωρίς κανένα κρούσμα.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των επίσημων στοιχείων που καθημερινά δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ,  αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο νόμο.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button