ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Προβληματισμός για την δακοκτονία

Προσπάθεια να βρεθεί λύση στα προβλήματα δακοκτονίας που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, καταβλήθηκε στη διάρκεια δύο συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη.

Συγκεκριμένα η πρώτη σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τις περιοχές του  Δήμου Ιεράπετρας (Ιεράπετρα, Ανατολή – Γδόχια – Μύρτος και Μουρνιές – Μύθους και Ρίζα) στις οποίες παρά τη διεξαγωγή κανονικού και επαναληπτικού διαγωνισμού δεν έχει αναδειχθεί εργολάβος ψεκασμών.

Η δεύτερη σύσκεψη αφορούσε τη μη ανάδειξη εργολάβων παγιδοθεσίας, σε ολόκληρο το Δήμο Ιεράπετρας και  σε σημαντικό μέρος του Δήμου Σητείας, παρά τη διενέργεια του κανονικού και του επαναληπτικού διαγωνισμού.

Στις συσκέψεις, συμμετείχαν κυρίως στελέχη Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Δήμου Ιεράπετρας, Αγροτικών Συλλόγων, ο Δ/ντής της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής ΔΑΟΚ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.Συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων για να διενεργηθούν οι ψεκασμοί κατά του δάκου και θα γίνει μία ακόμα προσπάθεια διαπραγμάτευσης τις επόμενες ημέρες για να φανεί αν μπορεί να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για το πρόγραμμα στις παραπάνω περιοχές.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close