Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΛασίθι: Πολλές νεκρές γάτες από φόλες στον Πισκοκέφαλο (pics)

Λασίθι: Πολλές νεκρές γάτες από φόλες στον Πισκοκέφαλο (pics)

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος η Πάκα και ο θηροφύλακας Γιώργος Χωραφάς ερεύνησαν σήμερα την περιοχή στο χωριό Πισκοκέφαλος Λασιθίου στην Κρήτη που τις προηγούμενες ημέρες πολλές γάτες δηλητηριάστηκαν καθώς και ένας οικόσιτος σκύλος τον οποίο οι κηδεμόνες του πρόλαβαν να σώσουν.

Τα πρώτα δηλητηριασμένα ζώα εντοπίστηκαν στις 26 Ιανουαρίου και με ανάρτηση της στο facebook η Τζίνα Μαζωνάκη επισήμανε τα εξής: «Προσοχή έχουν ρίξει φόλες στο πισκοκεφαλο στην διασταύρωση που πας στο νεκροταφείο μέσα στο χωριό εκεί που είναι οι κάδοι 2 νεκρες γάτες μέχρι τώρα. Ένα θα σας πω αν σας πετύχω θα σας βάλω να της φάτε εσείς».

mechanical adv 2021

Η σχετική ανάρτηση στο facebook

apostolakis adv 2

Η Καλλιόπη Κοντολαιμάκη, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας για τα αποτελέσματα των ερευνών σήμερα εξήγησε στο zoosos.gr τα εξής: «Το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου από ανάρτηση στο διαδίκτυο γυναίκας που διατηρεί κήπο στην περιοχή μας κατέστη γνωστή η πιθανότητα τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων σε σημείο όπου φροντίζονται αδέσποτα γατιά στο χωριό Πισκοκέφαλο Σητείας… Επιπρόσθετα κι ένα δεσποζομενο σκυλί δηλητηριάστηκε…

Σήμερα στο σημείο έσπευσε η Πάκα με τον εξίσου εκπαιδευμένο φροντιστή της, Γιώργο Χωραφά και από κοινού κατάφεραν να βρουν 4 νεκρές γάτες με το σκυλί να πιστοποιεί την ύπαρξη δηλητηρίου. Πιθανολογείται η χρήση μη συνηθισμένων για τα δεδομένα της Κρήτης χημικών. Τα νεκρά ζώα τα παρέλαβε η αρμόδια υπηρεσία και θα σταλούν για ανάλυση.

Τα συγκεκριμένα γατιά ήταν όλα στειρωμένα από το φιλοζωικό σύλλογο Σητείας ενώ δε δημιουργούσαν προβλήματα σε κήπους ή σπίτια. Σιτίζονταν καθημερινά από μέλη του συλλόγου και ιδιώτες.

Για την ειδεχθή αυτή πράξη μόνο αποστροφή μπορεί να νιώσει κάποιος. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας προς τα ζώα και ευχόμαστε ο ένοχος να βρεθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Επίσης να προσθέσω πως έχει γίνει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές οι οποίες διερευνούν το περιστατικό».

Φωτογραφίες από τα άτυχα γατάκια που βρέθηκαν στην περιοχή:

gata fola 6 gata fola 5 gata fola 4 gata fola 3 gata fola 2 gata fola 1

Ντροπή… κανένα άλλο σχόλιο!

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble