ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Πολλές νεκρές γάτες από φόλες στον Πισκοκέφαλο (pics)Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος η Πάκα και ο θηροφύλακας Γιώργος Χωραφάς ερεύνησαν σήμερα την περιοχή στο χωριό Πισκοκέφαλος Λασιθίου στην Κρήτη που τις προηγούμενες ημέρες πολλές γάτες δηλητηριάστηκαν καθώς και ένας οικόσιτος σκύλος τον οποίο οι κηδεμόνες του πρόλαβαν να σώσουν.

Τα πρώτα δηλητηριασμένα ζώα εντοπίστηκαν στις 26 Ιανουαρίου και με ανάρτηση της στο facebook η Τζίνα Μαζωνάκη επισήμανε τα εξής: «Προσοχή έχουν ρίξει φόλες στο πισκοκεφαλο στην διασταύρωση που πας στο νεκροταφείο μέσα στο χωριό εκεί που είναι οι κάδοι 2 νεκρες γάτες μέχρι τώρα. Ένα θα σας πω αν σας πετύχω θα σας βάλω να της φάτε εσείς».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η σχετική ανάρτηση στο facebook

Η Καλλιόπη Κοντολαιμάκη, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας για τα αποτελέσματα των ερευνών σήμερα εξήγησε στο zoosos.gr τα εξής: «Το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου από ανάρτηση στο διαδίκτυο γυναίκας που διατηρεί κήπο στην περιοχή μας κατέστη γνωστή η πιθανότητα τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων σε σημείο όπου φροντίζονται αδέσποτα γατιά στο χωριό Πισκοκέφαλο Σητείας… Επιπρόσθετα κι ένα δεσποζομενο σκυλί δηλητηριάστηκε…

swell adv 2021

Σήμερα στο σημείο έσπευσε η Πάκα με τον εξίσου εκπαιδευμένο φροντιστή της, Γιώργο Χωραφά και από κοινού κατάφεραν να βρουν 4 νεκρές γάτες με το σκυλί να πιστοποιεί την ύπαρξη δηλητηρίου. Πιθανολογείται η χρήση μη συνηθισμένων για τα δεδομένα της Κρήτης χημικών. Τα νεκρά ζώα τα παρέλαβε η αρμόδια υπηρεσία και θα σταλούν για ανάλυση.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τα συγκεκριμένα γατιά ήταν όλα στειρωμένα από το φιλοζωικό σύλλογο Σητείας ενώ δε δημιουργούσαν προβλήματα σε κήπους ή σπίτια. Σιτίζονταν καθημερινά από μέλη του συλλόγου και ιδιώτες.

Για την ειδεχθή αυτή πράξη μόνο αποστροφή μπορεί να νιώσει κάποιος. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας προς τα ζώα και ευχόμαστε ο ένοχος να βρεθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Επίσης να προσθέσω πως έχει γίνει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές οι οποίες διερευνούν το περιστατικό».

Φωτογραφίες από τα άτυχα γατάκια που βρέθηκαν στην περιοχή:

gata fola 6 gata fola 5 gata fola 4 gata fola 3 gata fola 2 gata fola 1

Ντροπή… κανένα άλλο σχόλιο!


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button