ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Ο φονικός μύκητας «χτύπησε» στο ΟροπέδιοΜέτρα για την προστασία των καλλιεργειών τους καλούνται να λάβουν οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου.

Και αυτό γιατί ο περονόσπορος έχει «χτυπήσει» τις πατάτες της περιοχής, αλλά και τις ντομάτες. Όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου Κρήτης, οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ενεργοποιούν τα μολύσματα και ευνοούν διαδοχικές νέες μολύνσεις που αναμένεται να γίνουν αντιληπτές άμεσα.

Συμφωνα με ανακοινώση τους οι ειδικοί από το Κέντρο Φυτοπροστασίας Ηρακλείου τονίζουν ότι η καλλιέργεια της πατάτας βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευαίσθητα στάδια και θα πρέπει στο εξής να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της.

Στα καλλιεργητικά μέτρα, οι γεωπόνοι καλούν τους παραγωγούς να αποφεύγουν το πότισμα τις απογευματινές ώρες που ευνοεί συνθήκες αυξημένης σχετικής υγρασίας μεγάλης διάρκειας.

Επίσης, πρέπει να γίνεται συστηματική καταπολέμηση και να παρακολουθείται η εξέλιξη της ασθένειας, ιδιαίτερα σε περιόδους με συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας.

capture.jpg

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close