ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Μπαίνει «λουκέτο» στην τουριστική αστυνομία

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Κληρονομιά της πανδημίας και αποτέλεσμα αδιαφορίας είναι η απόφαση να μην λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος, μετά από δεκαετίες, το τμήμα της τουριστικής αστυνομίας, σε έναν από τους κατεξοχήν τουριστικούς νομούς της Κρήτης, το νομό Λασιθίου.

Η τουριστική αστυνομία της Δ.Α. Λασιθίου «έβαλε λουκέτο» και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που γνώριζε τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο στη σύσκεψη που είχαν οι συνδικαλιστές του νησιού με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχαν ενημερώσει σχετικά και μάλιστα, έγινε προσπάθεια διάψευσης από ανώτατο αξιωματικό.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης μιλώντας στο Creta24 τόνισε ότι  «η τουριστική αστυνομία στον Άγιο Νικόλαο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου».

Δυστυχώς, πέρασαν οι μήνες η ηγεσία ενημερώθηκε, αλλά κανείς δεν έδωσε λύση. Και  παρά τις προσπάθειες που έκανε η ηγεσία της αστυνομίας του ανατολικότερου νομού του νησιού, το καλοκαίρι πέρασε χωρίς κάποια θετική έκβαση.

“IN_AND_OUT

Οι λόγοι που ευθύνονται για το κλείσιμο της σχετίζονται με τις πολλές ελλείψεις που υπάρχουν σε όλο το Λασίθι. «Το συγκεκριμένο τμήμα στελεχώνεται από περίπου πέντε αστυνομικούς, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι από τα τμήματα. Δεν υπήρξε ενίσχυση φέτος στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και γι’ αυτό είχαμε και αυτό το άσχημο γεγονός» σχολίασε ο κ. Καρτσάκης.

Οι αρμοδιότητες των αστυνομικών που υπηρετούσαν εκεί ήταν σημαντικές, εάν φανταστεί κανείς ότι υπό την εποπτεία τους ήταν όλος ο νομός Λασιθίου. «Οι έλεγχοι αφορούν σε όλα τα ξενοδοχεία, στη νόμιμη λειτουργία τους, στους ελέγχους για την παρουσία ναυαγοσωστών σε πισίνες κοκ.» αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει ότι η λειτουργία της τουριστικής αστυνομίας όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε και στην υψηλή ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

Mechanical Solutions

Το κλείσιμο της υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα οι αρμοδιότητες να περάσουν στα τμήματα, τα οποία είναι ήδη υποστελεχωμένα, μετά και τις αποστρατείες αστυνομικών. «Η τουριστική αστυνομία που δεν λειτούργησε δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Οι συνάδελφοι εδώ έχουν κουραστεί βλέποντας να μην υπάρχουν ενισχύσεις. Μάλιστα, αρκετοί συνάδελφοι μου έχουν εκφράσει τις σκέψεις τους να παραιτηθούν, όχι να αποστρατευθούν και να συνταξιοδοτηθούν, ώστε να αλλάξουν επαγγελματικό αντικείμενο» καταλήγει ο κ. Καρτσάκης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button