Κρήτη

Λασίθι | Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού

Με απόφαση των δημάρχων του κάθε δήμου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα (28/09),  λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας και για λόγους ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η απόφαση του δημάρχου Αγίου Νικολάου:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ανεστάλη για σήμερα (28/9), η λειτουργία  Δημοτικών και ιδιωτικών Σταθμών καθώς και των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αγίου Νικολάου, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ωρών.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά από εισήγηση των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής εκπαίδευσης Λασιθίου, ο Δήμος με απόφαση του 919992/28-09-2021, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και να υπάρξει έγκαιρη πρόληψη από ενδεχόμενη εκκένωση των σχολικών κτιρίων σε περίπτωση μετασεισμού, σημειώνοντας ότι δεν έχουν υπάρξει ζητήματα με την στατικότητα των κτιρίων.


Η απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας κλείνουν τα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας:

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ύστερα από τον μεγάλο χθεσινό σεισμό των 5,8 ρίχτερ που συγκλόνισε την Κρήτη και μετά τους συνεχείς μετασεισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και που κορυφώθηκαν με τον πρωινό σεισμό των 5,3 ρίχτερ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Ιεράπετρας, αποφασίσαμε με τη με αρ.1887/28.09.2021 απόφαση το κλείσιμο των σχολικών μονάδων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για σήμερα, Τρίτη 28.09.2021.

Εφιστώ την προσοχή στους πολίτες τους οποίους και καλώ, ιδιαίτερα για το προσεχές διάστημα, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση του δημάρχου Σητείας:

Κατόπιν συνεννόησης του Δήμου Σητείας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έκλεισαν και σήμερα Τρίτη και τα σχολεία της περιοχής του Δήμου Σητείας. Λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας και για λόγους ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών, συναποφασίστηκε να παραμείνουν τα σχολεία σήμερα κλειστά.


Σχετικά άρθρα

Back to top button