ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Ισχυροί άνεμοι 130 χιλιομέτρωνΘυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη που αγγίζουν και τα 10 μποφόρ προκαλούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκαν οι κοπές δέντρων από την πυροσβεστική.

Μάλιστα ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Φινοκαλιά Λασιθίου κατέγραψε στις 08:40 το πρωί της Τρίτης 15/01 μέση ταχύτητα ανέμου 91.7km/h δηλαδή ανέμους μέσης έντασης 10 μποφόρ. Στη συνέχεια όμως οι άνεμοι άγγιξαν και τα 130 χιλιόμετρα την ώρα στη Φινοκαλιά.

Ιδιαίτερα δυνατοί πνέουν και σε Φαλάσαρνα και Παλαιόχωρα Χανίων.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο στο Ηράκλειο αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας εξασθένηση των ανέμων από τα 8 στα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία:

Άνεμοι έντασης 10 μποφόρ

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά της ημέρας τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, ενώ οι εντάσεις των ανέμων στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά και τα 11 μποφόρ.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους την Τρίτη:

Οι άνεμοι πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι πνέουν από βόρειες έως δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες παντού σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 7 έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι στα παράκτια τμήματα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close