ΚΡΗΤΗ

Λασίθι | Ο Μανόλης Θραψανιώτης σε Καλαμαύκα και Μάλες

Την Παρασκευή 14 Μαΐου, ο Βουλευτής Λασιθίου  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανόλης Θραψανιώτης, συνοδευόμενος από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Ιεράπετρας, επισκέφθηκε τις κοινότητες Καλαμαύκας και Μαλών και συναντήθηκε με τους Προέδρους, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και με άλλους φορείς.

Συζητήθηκαν τα θέματα των δασικών χαρτών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Π.Ε Λασιθίου. Παρά τις πρόσφατες υποσχέσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση εφαρμοστικών αποφάσεων που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η απόφαση για ενίσχυση μόνο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών για το ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια και της έλλειψης  πολιτικής για το λάδι, οδηγεί στην απογοήτευση και την εγκατάλειψη των καλλιεργειών.

Η προστασία και η αξιοποίηση των πηγών και πιο συγκεκριμένα το έργο υδρομάστευσης της πηγής της Χαλάβρας στις Μάλες είναι πρωταρχικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης για τις ελαιοκαλλιέργειες.

Η έλλειψη αγροτικού ιατρού για υγειονομική κάλυψη των κατοίκων (εξέταση, παρακολούθηση, συνταγογράφηση κ. α.), σε συνδυασμό με την ανεπαρκέστατη συγκοινωνιακή σύνδεση και τις δυσκολίες πρόσβασής τους στις νοσοκομειακές δομές και υπηρεσίες, δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή των κατοίκων και την παραμονή τους στα χωριά, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη τους, την υπογεννητικότητα, τη μείωση αριθμού μαθητών, με άμεσο κίνδυνο να κλείσει το δημοτικό σχολείο Μαλών.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Με ιδιαίτερο επίσης τρόπο συζητήθηκε η προοπτική επιβίωσης των χωριών του ορεινού όγκου της νότιας Δίκτης και τέθηκε στη συζήτηση η οδική σύνδεση τους με το οροπέδιο Λασιθίου και των τουριστικών περιοχών της Βόρειας Κρήτης.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button