Κρήτη

Λασίθι | Έντονη δυσαρέσκεια των νοσηλευτών για τον αποκλεισμό από συνάντηση με Αλ. Τσίπρα

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι νοσηλευτές του νομού Λασιθίου, καθώς όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους αποκλείστηκαν από τη χθεσινή σύσκεψη των φορέων κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε δύσκολες συνθήκες υποστελέχωσης», τονίζουν στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν προχωρά στην ικανοποίηση πολύχρονων και δίκαιων αιτημάτων τους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυτά και άλλα επί μέρους θέματα θα ήθελαν όπως αναφέρουν, να θέσουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δόθηκε η δυνατότητα λόγω αποκλεισμού από τη συνάντηση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:


«Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του από τη σύσκεψη φορέων που έγινε την Πέμπτη 15/7/2021 κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο νομό Λασιθίου, όπου από τους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε επιλεκτικά εκπρόσωπος μόνο των νοσοκομειακών ιατρών του ν. Λασιθίου.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε δύσκολες συνθήκες υποστελέχωσης, αφού το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων σε μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου είναι 59% από τα μικρότερα στη χώρα. Παρόλαυτα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας εδώ και ενάμισι χρόνο.

Όμως η κυβέρνηση δεν προχωρά στην ικανοποίηση των πολύχρονων και δίκαιων αιτημάτων μας, που είναι κυρίως η ασφαλιστική ένταξη στα ΒΑΕ, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, οι προσλήψεις μόνιμων και η μισθολογική αναβάθμιση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα παραπάνω και άλλα επί μέρους θέματα θέλαμε να θέσουμε στον κ. Τσίπρα ως Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου, αλλά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα λόγω του αποκλεισμού μας από τη συνάντηση, κάτι που ελπίζουμε να μην επαναληφθεί  σε επόμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο νομό».


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button