ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: «Είναι αναγκαία η μονιμοποίηση των συμβασιούχων νοσηλευτών»Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων εργαζομένων, απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ νομού Λασιθίου.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, φέτος τον Οκτώβριο και Νοέμβριο λήγουν οι θητείες των επικουρικών που είχαν προσληφθεί το 2018 με διετείς συμβάσεις, τον Δεκέμβριο λήγουν οι θητείες των ΙΔΟΧ και από τον Φεβρουάριο του 2021 λήγουν οι παρατάσεις θητείας των συμβασιούχων των Νοσοκομείων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ΟΑΕΔ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Νοσηλευτών, όλοι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι καλύπτουν πραγματικές και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Αναλυτικά η επιστολή:

swell adv 2021

«Όπως έχουμε επισημάνει, τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με την ανάγκη καλύτερης αντιμετώπισης της πανδημίας covid19, έχουν γίνει και έχουν δρομολογηθεί στα Νοσοκομεία του νομού μας αρκετές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις σας ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι μπορεί να υπάρξει μονιμοποίηση αυτού του προσωπικού.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Όμως θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι τους επόμενους μήνες λήγουν οι θητείες άλλων συμβασιούχων εργαζομένων που είχαν προσληφθεί τα προηγούμενα έτη. Πιο συγκεκριμένα φέτος τον Οκτώβριο και Νοέμβριο λήγουν οι θητείες των συναδέλφων επικουρικών που είχαν προσληφθεί το 2018 με διετείς συμβάσεις, το Δεκέμβριο λήγουν οι θητείες των ΙΔΟΧ και από το Φεβρουάριο του 2021 λήγουν οι παρατάσεις θητείας των συμβασιούχων των Νοσοκομείων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ΟΑΕΔ. Όλοι οι παραπάνω συμβασιούχοι πραγματικές και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να προχωρήσετε σε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΕΣΥ, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με την οποία υπηρετούν. Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος υγείας, παράλληλα με την προκήρυξη νέων μόνιμων προσλήψεων».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button