Λασίθι: «Είναι αναγκαία η μονιμοποίηση των συμβασιούχων νοσηλευτών»

29

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων εργαζομένων, απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ νομού Λασιθίου.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, φέτος τον Οκτώβριο και Νοέμβριο λήγουν οι θητείες των επικουρικών που είχαν προσληφθεί το 2018 με διετείς συμβάσεις, τον Δεκέμβριο λήγουν οι θητείες των ΙΔΟΧ και από τον Φεβρουάριο του 2021 λήγουν οι παρατάσεις θητείας των συμβασιούχων των Νοσοκομείων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Νοσηλευτών, όλοι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι καλύπτουν πραγματικές και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Όπως έχουμε επισημάνει, τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με την ανάγκη καλύτερης αντιμετώπισης της πανδημίας covid19, έχουν γίνει και έχουν δρομολογηθεί στα Νοσοκομεία του νομού μας αρκετές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις σας ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι μπορεί να υπάρξει μονιμοποίηση αυτού του προσωπικού.

Όμως θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι τους επόμενους μήνες λήγουν οι θητείες άλλων συμβασιούχων εργαζομένων που είχαν προσληφθεί τα προηγούμενα έτη. Πιο συγκεκριμένα φέτος τον Οκτώβριο και Νοέμβριο λήγουν οι θητείες των συναδέλφων επικουρικών που είχαν προσληφθεί το 2018 με διετείς συμβάσεις, το Δεκέμβριο λήγουν οι θητείες των ΙΔΟΧ και από το Φεβρουάριο του 2021 λήγουν οι παρατάσεις θητείας των συμβασιούχων των Νοσοκομείων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ΟΑΕΔ. Όλοι οι παραπάνω συμβασιούχοι πραγματικές και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να προχωρήσετε σε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΕΣΥ, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με την οποία υπηρετούν. Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος υγείας, παράλληλα με την προκήρυξη νέων μόνιμων προσλήψεων».