Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Δεν «θίγεται» ο μύλος του Νικηθιανού από το έργο αναβάθμισης του ΒΟΑΚ

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

«Ανεξάρτητα από τη θέση του νέου ορίου απαλλοτρίωσης, ο υφιστάμενος μύλος του Νικηθιανού – σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, δεν θίγεται από το έργο αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολης – Άγιος Νικόλαος, καθώς απέχει περίπου 3 μέτρα από το έρεισμα της οδού και τα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων».

Στην παραπάνω επισήμανση προέβησαν οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, με αφορμή τα έγγραφα του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και του Πρ. Συλλόγου Νικηθιανού, που εστάλησαν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Δ/νσης Συγκοινωνιακών Έργων ), αναφορικά με την απαλλοτρίωση Μύλου, που βρίσκεται νότια της υφιστάμενης σημερινής οδού (περιοχή Νικηθιανού) και χαρακτηρίζεται ως Νεότερο Μνημείο.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ακολουθεί η σχετική επιστολογραφία.

Διαβίβαση απόψεων για την απαλλοτρίωση στην περιοχή του οικισμού Νικηθιανού της «Μελέτης αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος Ν. Λασιθίου»

α) Το με αρ. πρωτ. 55/4-01-2022 έγγραφο του Δήμου Αγ. Νικολάου
β) Το με αρ. πρωτ. 44/4-01-2022 έγγραφο του Πρ. Συλλόγου Νικηθιανού γ) Το με αρ. πρωτ. 1571/Φ/1-2-2022 έγγραφο του μελετητή

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Σε συνέχεια των (α) και (β) σχετικών εγγράφων σας , σας διαβιβάζουμε το (γ) σχετικό έγγραφο του μελετητή της μελέτης του θέματος με τις απόψεις του, αναφορικά με ερωτήματα που θέσατε για την απαλλοτρίωση ενός μύλου που χαρακτηρίζεται νεώτερο μνημείο και βρίσκεται νότια της υφιστάμενης σήμερα Εθνικής Οδού στην περιοχή του οικισμού Νικηθιανού Ν.Λασιθίου , για ενημέρωση σας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για ενδεχόμενες διευκρινίσεις.

Zuper Service

Για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε Ο Δ/ντης Συγκ. ‘Εργων

Αγαπάκης Γεώργιος

Τοπ. Μηχ.με Α ́β – MScΔΧΤ

Απαλλοτρίωση για την αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα «Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος» στην περιοχή του οικισμού Νικηθιανού

Σχετ. : Έγγραφο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. με α.π. 338/19.01.2022 και τα συνημμένα του

Στα έγγραφα που μας διαβιβάστηκαν διατυπώνεται το αίτημα εξαίρεσης από την απαλλοτρίωση ενός μύλου που χαρακτηρίζεται νεώτερο μνημείο και βρίσκεται νότια της υφιστάμενης σήμερα Εθνικής Οδού. Ο μύλος αυτός είναι το εγγύτερο προς την οδό κτίσμα, από μια συστάδα παρόμοιων ανεμόμυλων.

Η εφαρμογή διατομής συνολικού πλάτους 22,25 μ. για την δημιουργία κλειστού αυτοκινητόδρομου διαχωρισμένων ρευμάτων κυκλοφορίας, απαιτεί χώρο που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερβαίνει τον διαθέσιμο, όπως αυτός ορίζεται από τα όρια της παλαιάς απαλλοτρίωσης. Η νέα γραμμή απαλλοτρίωσης τίθεται κατά κανόνα σε επαρκή απόσταση από το έργο ώστε να εξασφαλίζεται η κατασκευή του και να παρέχεται χώρος για τα έργα περίφραξης και για άλλες διατάξεις εξυπηρέτησης και ασφάλειας. Ανεξάρτητα από τη θέση του νέου ορίου απαλλοτρίωσης, ο υπόψη μύλος, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, δεν θίγεται από το έργο καθώς απέχει περίπου 3 μέτρα από το έρεισμα της οδού και τα συστήματα αναχαίτησης οχημάτων.

Η μελέτη του κτηματολογίου για τις ανάγκες του έργου θα υποβληθεί για έλεγχο στη Διευθύνουσα Υπηρεσία τις προσεχείς ημέρες. Αν κατά τη διαδικασία αυτού του ελέγχου κριθεί εφικτό και σκόπιμο μπορεί να υπάρξει μικρή μετατόπιση του νέου ορίου.

Επισημαίνεται πάντως, ότι τα εν λόγω κτίσματα, για τα οποία υπάρχει εύλογη ευαισθησία, θα είναι ορατά από τον αυτοκινητόδρομο, αλλά δεν θα είναι προσπελάσιμα από αυτόν. Η επίσκεψή τους θα είναι δυνατή μόνο από το τοπικό δίκτυο του οικισμού τους Νικηθιανού.

Με εκτίμηση

Ο κοινός εκπρόσωπος των αναδόχων

Αντώνης Φραντζεσκάκης


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button