Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Λασίθι | Αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό οι αστυνομικοί υπάλληλοι

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Εκ διαμέτρου αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό δηλώνουν οι αστυνομικοί του Λασιθίου, η Ένωση των οποίων απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Στην επιστολή η Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου τονίζει:

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το τελευταίο διάστημα φημολογείται έντονα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι ενδέχεται να απαιτηθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός στα Σώματα Ασφαλείας και κατ’ επέκταση στους αστυνομικούς.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Λέγεται μάλιστα ότι εκτός από αναστολή εργασίας θα υπάρχουν οικονομικές ποινές στο μισθό ή βαθμολογική καθυστέρηση προαγωγής που πάλι συνεπάγεται μισθολογική ποινή. Σε ενδεχόμενη αναστολή εργασίας μάλιστα, θα προκύψει περαιτέρω υποστελέχωση στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες καθιστώντας τα αγαθά της έννομης τάξης και της δημόσιας ασφάλειας πολυτέλεια.

Εκτός αυτών, θα κληθούνε οι αστυνομικοί να πληρώσουν από την ήδη άδεια τσέπη τους, τα rapid test που θα απαιτηθεί να πραγματοποιήσουν κάθε εβδομάδα πριν την ανάληψη της υπηρεσίας τους. Πρόκειται δηλαδή για μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ανεμβολίαστων αστυνομικών, ώστε να καλύψουν έξοδα για τα rapid test, τα οποία θα γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικές υγειονομικές δομές. Τα τεστ αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε δημόσια Νοσοκομεία ή άλλες δομές, δωρεάν, αφού είμαστε φορολογούμενοι πολίτες που καλύπτουν κάθε μήνα τις ασφαλιστικές τους εισφορές για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.

Zuper Service

Οι Έλληνες αστυνομικοί, σχεδόν δυο χρόνια τώρα, έχουν πολεμήσει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς επιβράβευση και χωρίς καμία αναγνώριση από την πολιτεία.

Αντίθετα, βρεθήκαμε καθημερινά απέναντι από τον πολίτη και ήρθαμε σε ρήξη μαζί του, πάρα πολλές φορές, αφού κληθήκαμε έχοντας τον άχαρο ρόλο του υγειονομικού ελεγκτή χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα!

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στο συνάνθρωπο για την τήρηση των μέτρων της κυβέρνησης αλλά και των πρωτοκόλλων υγιεινής που εισηγούνται και προτείνουν οι ειδικοί λοιμοξιολόγοι.

Αποτελεί ατομική ευθύνη του κάθε ενός η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, διότι ο κορωνοϊός υπάρχει, είναι δίπλα μας, τον γνωρίζουμε από τους γνωστούς μας, τους φίλους μας και τους συγγενείς μας που νόσησαν, διασωληνώθηκαν και τελικά έχασαν της ζωή τους από αυτόν.

Δεν πρέπει λοιπόν να εθελοτυφλούμε αλλά να αφουγκραζόμαστε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίζουμε στα ίσια. Ο Ελληνικός λαός έχει δείξει πολλάκις την υπευθυνότητά του σε κρίσιμες καταστάσεις που βρεθήκαμε αλλά και το θάρρος του να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Το ίδιο έχουν πράξει και οι αστυνομικοί, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να θωρακίσουν πρωτίστως την υγεία τους, την υγειά της οικογένειάς τους και εν γένει το κοινωνικό σύνολο.

Η προσφορά του αστυνομικού όμως δεν πρέπει να λαμβάνεται ως δεδομένη και στο βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος να καταπατούνται θεμελιώδη δικαιώματα. Ο εμβολιασμός αποτελεί ίσως το μόνο μέσο να μας βγάλει από το αδιέξοδο του COVID-19, αλλά αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ενός να επιλέξει αν επιθυμεί να το κάνει ή όχι. Πολλοί λόγω καταγωγής, φυλής, θρησκείας κτλ. ή ακόμη και για προσωπικούς λόγους, δεν επιθυμούν να το κάνουν. Η επιθυμία τους αυτή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν και να γίνει σεβαστή αποκλείοντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε, να γίνει επίσημη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, από το Υπουργείο Υγείας με κατάλληλο ιατρικό προσωπικό, προς όλο το αστυνομικό προσωπικό που έχει ενδοιασμούς ως προς τον εμβολιασμό του, προκειμένου να διασαφηνιστούν οι απορίες και να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα.

Μόνο δηλαδή μέσω της πειθούς, να παροτρύνουμε τους συναδέλφους μας προς τον οικειοθελή εμβολιασμό. Είμαστε απολύτως σύμφωνοι με τον εμβολιασμό, αλλά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους και δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ειδικά όταν αυτό συνοδεύεται από κυρώσεις!”


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button