ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Αναζητείται λύση για την στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Κατάλληλο ιδιόκτητο κτίρια για την στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, αναζητείται από τους αρμόδιους φορείς του Λασιθίου.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και στην οποία συμμετείχαν η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μυλωνάκη και οι προϊστάμενοι όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η συνάντηση, η οποία διήρκεσε 2,5 ώρες, έγινε ύστερα από πρωτοβουλία και πρόσκληση που απηύθυνε ο ίδιος, με σκοπό να εξεταστεί και απαντηθεί το αίτημα για μεταστέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας στην ανατολική πτέρυγα του ισογείου, όπου στεγαζόταν και παλαιότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, αφού θα πρέπει μέχρι 31 Μαρτίου 2020 να εκκενώσει το κτίριο που μισθώνει ως σήμερα.

Στη σύσκεψη η κα. Κοζυράκη αντιπροσώπευε το ελληνικό δημόσιο στο οποίο ανήκει το κτίριο και στο οποίο φιλοξενούνται και οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, αφού το διοικητήριο ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Το θέμα εξετάστηκε αφού κατατέθηκαν οι απόψεις και των Υπηρεσιών τόσο της Π.Ε. όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες στεγάζονται στο κτίριο.

neratzoulis neo

Ο κ. Γουλιδάκης είπε ότι έγινε σαφές ότι δεν θα μπορούσε να γίνει συστέγαση παράλληλα των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας με άλλες Υπηρεσίες, μέσα στο Διοικητήριο, ούτε θα μπορούσε να συστεγαστεί η Υπηρεσία Μετανάστευσης με τη Διεύθυνση Αστυνομίας, αν και το αντικείμενο είναι «συναφές», γιατί δεν υπάρχει επάρκεια χώρου, αφού εκτός από τα γραφεία της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Όπως τονίστηκε, εκεί στεγάζεται και το αρχείο με τα στοιχεία πλήθους αλλοδαπών, στους φακέλους των οποίων καταφεύγουν οι υπάλληλοι κάθε φορά που χρειάζεται ανανέωση αδειών και άλλων δικαιολογητικών. Εξάλλου, όπως επισημάνθηκε, ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε στη συγκεκριμένη Υπηρεσία Αλλοδαπών και δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για να διαμορφωθεί και επιπλωθεί κατάλληλα, για να λειτουργήσει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποκλείστηκε επίσης ως ενδεχόμενο η Διεύθυνση Αστυνομίας να στεγαστεί εκτός της έδρας του νομού.

Τελικά προκρίθηκε η προσπάθεια αναζήτησης κατάλληλου, ιδιωτικού κτιρίου, αφού δημόσιο ή δημοτικό δεν υπάρχει διαθέσιμο στον Άγιο Νικόλαο, για να καλύψει τις ανάγκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας, μέχρι να δρομολογηθεί και ολοκληρωθεί το αστυνομικό μέγαρο, στο οικόπεδο που παραχωρεί για το σκοπό αυτό ο Δήμος.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button