ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου | Άγρια επίθεση σε μετανάστες – Στο νοσοκομείο δύο άτομα

Για την πιο άγρια επίθεση που έχει σημειωθεί στην Κρήτη, κάνουν λόγο κάτοικοι στο Οροπέδιο Λασιθίου, οι οποίοι καταγγέλουν την εγκληματική συμπεριφορά μιας παρέας ανδρών σε βάρος αλλοδαπών που εργάζονται στην περιοχή και δεν έχουν προκαλέσει ποτέ κάποιο επεισόδιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες είναι 6-9 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη ενώ τουλάχιστον ο ένας έχει απασχολήσει τις αρχές ως κατηγορούμενος για ειδεχθές έγκλημα

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αναστατωμένη η κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου από την έφοδο παρέας ντόπιων σε σπίτια 8 Πακιστανών εργατών, τους οποίους ξυλοκόπησαν μέχρι τελικής πτώσης, τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στα σπίτια τους και τους λήστεψαν, με το θέμα της ρατσιστικής επίθεσης να έχει πάρει διαστάσεις και η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. να είναι μεγάλη.

Το απόγευμα της Τετάρτης μια παρέα έπινε αλκοόλ στον Άγιο Γεώργιο. Υπό την επήρεια του ποτού άρχισαν να πυροβολούν. Επιτέθηκαν σε συνολικά 15 Πακιστανούς κατοίκους της περιοχής, όπου γνώριζαν που έμεναν.

swell adv 2021

Ξυλοδαρμοί, σπασίματα και πυροβολισμοί έγιναν εφιάλτης για τους αλλοδαπούς που δεν μπόρεσαν καν να αντιδράσουν μπροστά στους μαινόμενους και με όπλο άντρες, οι οποίοι εισέβαλαν στα σπίτια τους. Μάλιστα, οι αλλοδαποί κάτοικοι «έπεσαν» θύματα ληστείας από τους ίδιους άντρες, με χαρακτηριστική την περίπτωση 17χρονου Πακιστανού, τον οποίο ξυλοκόπησαν και λήστεψαν. Κάποιοι από τους άνδρες είναι κάτοικοι του χωριού και γνώριζαν που έμεναν οι μετανάστες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι περισσότεροι ήταν κτηνοτρόφοι, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Από τα 15 θύματα της επίθεσης άλλοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας κι άλλοι στο νοσοκομείο, με δύο άτομα να παραμένουν νοσηλευόμενα σε σοβαρότερη κατάσταση, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα σπίτια τους σε άσχημη κατάσταση.

Η κινητοποίηση από την Ασφάλεια Λασιθίου και από άλλες δυνάμεις ήταν μεγάλη, ενώ ήδη 7-8 καταθέσεις που έχουν ληφθεί είναι κατατοπιστικές για το τι συμβαίνει. Επίσης, έχει ληφθεί υλικό από κάμερες αλλά και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που «φωτίζουν» την υπόθεση.

Τα στοιχεία των νεαρών ανδρών είναι ήδη γνωστά στην Αστυνομία και γίνεται προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και ενδέχεται να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης.


Σχετικά άρθρα

Back to top button