ΚΡΗΤΗ

Κτηματολόγιο: Κλιμακωτά πρόστιμα για ασυνεπείς ιδιοκτήτες – 1 στα 2 ακίνητα δεν δηλώθηκαν

Για περίπου δύο μήνες, «τρέχει» άτυπη παράταση από το Κτηματολόγιο, περίπου 2 μηνών, για την κατάθεση των αιτήσεων και την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Από τη στιγμή που δε θα υπάρξει άλλη πίστωση χρόνου, είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή του κοινού, καθώς στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι… επιβαρύνσεις, ενώ οι ασυνεπείς αναμένεται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

brands heaven2021

Μέχρι τον Ιούνιο, αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα κλιμακωτά πρόστιμα για τους ασυνεπείς ιδιοκτήτες, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, είχε προειδοποιήσει ότι το χρηματικό ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν θα είναι ανάλογο της αξίας της ακίνητης περιουσίας αλλά και της καθυστέρησης που υπέδειξαν στην υποβολή της αίτησης.

Αρκετοί είναι οι πολίτες που έκλεισαν «ραντεβού» για να αποφύγουν τις ουρές και να συλλέξουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

neratzoulis neo

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, έληξε η σχετική προθεσμία για τις Περιφερειακές Ενότητες: Καστοριάς – Φλώρινας, Μαγνησίας – Σποράδες, Εύβοιας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας – Κορινθίας, Σάμου – Χίου – Ικαρίας και Αιγίου. Στις 18 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, ενώ 2 Ιανουαρίου 2020 λήγει η Λήμνος και η Λέσβος. Στις 22 Ιανουαρίου η Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Αναλυτικά τα στοιχεία με την κατάθεση των αιτήσεων στο κτηματολόγιο

Σύμφωνα με στοιχεία από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερο Τύπου, η συμμετοχή των πολιτών φαίνεται να έχει αυξητική πορεία δεδομένου ότι χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Έως τις 20 Νοεμβρίου από τα συνολικά 13.838.802 δικαιώματα που περιλαμβάνονται στις 24 τρέχουσες συμβάσεις, έχουν συλλεχθεί 5.759.010 δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, πρωτιά συμμετοχής έχουν οι Π.Ε. Καλύμνου, Καρπάθου, Κω και Ρόδου, των οποίων το ποσοστό συλλεχθέντων δικαιωμάτων ανέρχεται στο 83,80%, ακολουθούν οι Π.Ε. Πρέβεζας και Αρτας και Π.Ε. Λευκάδας με ποσοστό 63,73%, ενώ έπεται η Π.Ε. Πιερίας με 56,09%.

Χαμηλά είναι τα επίπεδα σε άλλες περιοχές, όπως οι Π.Ε. Λήμνου και Λέσβου, των οποίων η συλλογή δηλώσεων ξεκίνησε πρόσφατα και το ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 11,56%. Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στις Π.Ε. Κεφαλλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου, αφού έχει συλλεχθεί το 14,81%. Ακολουθεί η Π.Ε. Αττικής και Νήσων με 16,37%.
Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button