ΚΡΗΤΗ

Κριτσά: Διευθυντής σχολείου απαγόρευσε στον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου να ενημερώσει συναδέλφους

Σκηνές σκοτεινών περιόδων για το εργατικό κίνημα εκτυλίχτηκαν την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια περιοδείας μου ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου για ενημέρωση των συναδέλφων σε σχολεία του νομού. Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψή στο 6/θ ΔΣ Κριτσάςμου απαγορεύτηκε η ενημέρωση των συναδέλφων για υπηρεσιακά και εργασιακά ζητήματα.

Η ενημέρωση των συναδέλφων στους χώρους εργασίας είναι κατάκτηση του κλάδου και κατοχυρωμένο δικαίωμα από την ισχύουσα νομοθεσία. Ο διευθυντής του σχολείου την αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να προηγηθεί έγγραφη αίτηση για να κλειστεί ραντεβού. Ποιο νομικό πλαίσιο το προβλέπει;

Η ενέργεια αυτή παραπέμπει σε άλλες εποχές όταν φτάνει σε σημείο οδιευθυντής του σχολείου να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την παρουσία νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων συνδικαλιστικού οργάνου, επειδή, όπως ισχυρίστηκε,«το σχολείο δεν είναι χώρος για συνδικαλισμό». Οφείλουμε εδώ να ενημερώσουμε, κυρίως τους νεότερους συναδέλφους, ότι η παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και η απαγόρευση ενημέρωσης από εκπροσώπους ενός εργατικού σωματείου στο χώρο δουλειάς αποτελούν παραβίαση του Ν. 1264/1982 αρ. 14 περίπτωση 2ε και οι επιπτώσειςτης παρεμπόδισης αυτής αναφέρονται στο αρ. 23 παρ 1. και σειρά εγκυκλίων που προβλέπουν την ενημέρωση των συναδέλφων από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του.

Συνεπώς καλώ:  • τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του νομού Λασιθίου πάρουν θέση πάνω στο θέμα και να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους τακτικές.
  • τη ΔΟΕ να καταγγείλει τέτοιες στάσεις που κινούνται στη λογική της  περιστολής συλλογικών κατακτήσεων και ελευθεριών  σε επίπεδο συνδικαλιστικής δράσης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Αλεξάκης

Αιρετός  ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Αλέξανδρος Αλεξάκης, Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου
Email:  [email protected]
Τηλ : 6976970367

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close