ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Χαμός στα ΚΤΕΟ με τα «πειραγμένα» κοντέρ

Πάνω από το 20 % των οχημάτων που φθάνει στα κατά τόπους κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων εμφανίζεται με πλασματικά χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Αναφορικά με τα μεταχειρισμένα οχήματα και τα οχήματα που φθάνουν στην Ελλάδα μέσω εισαγωγών, το ποσοστό αγγίζει και ξεπερνάει σε πολλές των περιπτώσεων ακόμα και το 60 %.

caffeine adv2020b

Το θέμα αναδείχθηκε μέσα από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, όπου τονίστηκαν όλες οι παράμετροι.Στο πλαίσιο της εκπομπής έγινε σαφές πως οι περιπτώσεις με τα παραποιημένα χιλιόμετρα είναι πάρα πολλές, ενώ τονίστηκε πως η παραποίηση των χιλιομέτρων αποτελεί ποινικό αδίκημα, για το οποίο αγοραστές μεταχειρισμένων μπορούν να κάνουν καταγγελία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ράδιο Κρήτη ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει φθάσει καμία επίσημη καταγγελία στην Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν να καταφύγουν σε κάποιο ηλεκτρολόγο για να προσθέσουν χιλιόμετρα και στη συνέχεια να περάσουν τον αναγκαίο επανέλεγχο του ΚΤΕΟ.

neratzoulis neo

Τη δική του διάσταση στο θέμα έδωσε ωστόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων νομού Ηρακλείου Θεοδόσης Ανδρής, επισημαίνοντας σοβαρά νομικά κενά, που υποστηρίζει ότι υπάρχουν. Όπως δήλωσε στην παρέμβαση του ο κ. Ανδρής, οι διατάξεις του Υπουργείου προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό ελάχιστων χιλιομέτρων ανά έτος σε κάθε όχημα, όπου σε πλήθος περιπτώσεων δεν καλύπτεται, με αποτέλεσμα πολλά οχήματα να φαίνονται “πειραγμένα” ενώ στην ουσία δεν έχουν κάποια παράβαση.

Ο κ. Ανδρής τόνισε πως αρκετοί ιδιοκτήτες επιλέγουν την αλλαγή των κοντέρ αντί της ταλαιπωρίας, αφού ο νόμος καλύπτει αυτή την περίπτωση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόσθετα ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου, ανέφερε πως ασφαλώς και υπάρχουν περιπτώσεις παρανομιών, όμως ανέφερε πως το νέο νομικό πλαίσιο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, έφερε στην επιφάνεια νέα. Ο κ. Ανδρής ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα προκειμένου να μειωθούν τα προβλήματα.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button