ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο σπίτιΑπό την Κρήτη, Την Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο σπίτι για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη, με φορείς της αυτοδιοίκησης στο νησί, η προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμπολιτών, καθίσταται σαφές ότι αποτελεί μια κοινή προσπάθεια, από την οποία δεν θα λείψει κανείς.

Όπως τόνισε, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις 6 Ιουλίου και ύστερα ξεκινούν σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό» είπε ο υπουργός Υγείας, που συνέδεσε τον εμβολιασμό και το τείχος ανοσίας που θα δημιουργηθεί, με τον τουρισμό και την ανάγκη προστασίας και της τουριστικής περιόδου που σημαίνει, όπως τόνισε, πολλά για την τοπική οικονομία” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καλούνται οι ιδιώτες γιατροί

swell adv 2021

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα απευθύνει κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς ώστε να συμμετάσχουν στο εγχείρημα του εμβολιασμού κατ’ οίκον. Η συμμετοχή τους θα αμείβεται ανά εμβολιασμό με διαφορετικό ποσό όταν αυτός θα γίνεται στην οικία του πολίτη ή εάν θα γίνεται στο ιατρείο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται και στη σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, οι ιδιώτες γιατροί που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα θα πληρώνονται, μέσω ΕΟΠΥΥ, 20 ευρώ, όταν θα πηγαίνουν στο σπίτι των πολιτών και με 3 ευρώ όταν οι πολίτες θα πηγαίνουν στο ιατρείο τους.

Τι προβλέπεται

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία: «Για κάθε διενεργούμενο κατ’ οίκον εμβολιασμό καθορίζεται αποζημίωση των ιατρών και των φορέων υλοποίησης του άρθρου 258 του ν. 4798/2021 ύψους είκοσι ευρώ (20€). Για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο καθορίζεται αποζημίωση των ιατρών ύφους τριών ευρώ (3€).

Η αποζημίωση καταβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ, και καλύπτεται με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, λόγω του κορoνοϊού COVID-19 από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η εν λόγω αποζημίωση είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, καθορίζεται η διαδικασία εκκαθάρισης και αποζημίωσης των ιατρών και των φορέων υλοποίησης του άρθρου 268 του ν. 4798/2021 που συμμετέχουν στον εμβολιασμό».

Ποιους αφορά ο κατ’ οίκον εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον διενεργείται μόνο για τους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, λόγω αδυναμίας και πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Οι ιδιώτες ιατροί και οι φορείς υλοποίησης διενεργούν με ευθύνη τους εμβολιασμούς και καταχωρούν τα στοιχεία των εμβολιασμένων και τη διενέργεια του εμβολιασμού στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού COVID-19.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button